20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

A înnebunit stânga politică: vor să facă weekendul aproape egal cu zilele lucrătoare

Lista laburistă continuă apoteotic cu eliminarea costurilor reţetelor medicale, servicii de îngrijire personală gratuită pentru persoanele care au nevoie de ajutorul lucrătorilor sociali, precum şi reducerea într-un orizont de timp de zece ani a săptămânii de lucru la patru zile, respectiv 32 de ore de muncă săptămânale fără vreo diminuare salarială, orice numai ca stângiștii britanici să ajungă odată la putere.

Aceste propuneri au fost evocate la Congresul partidului, care se desfăşoară la Brighton, şi au fost aplaudate de participanţi, fiind atenuate pentru moment diviziunile din interiorul formaţiunii laburiste pe tema modului de a aborda Brexitul, subiect care va fi tranşat printr-o serie de moţiuni care vor fi votate de delegaţi, mai notează Agerpres.

Responsabilul partidului pentru domeniul economic, John McDonnell, a sugerat schimbări radicale pe piaţa muncii în intervenţia susţinută la Congresul ce se va încheia miercuri prin discursul liderului partidului, Jeremy Corbyn. Acesta din urmă a fost pentru scurt timp alături de John McDonnell pe scenă, când delegaţii au început să cânte melodia ‘Oh, Jeremy Corbyn’, inspirată dintr-un cântec al formaţiei ‘White Stripes’.

Printre alte propuneri avansate s-au evidenţiat alocarea a circa 250 de miliarde de lire (285 de miliarde de euro) pentru proiecte vizând combaterea schimbării climatice. În plus, ca ”reparaţii” pentru trecutul colonial al Regatului Unit, laburiştii spun că vor oferi ”ţărilor din Sudul Global” un acces ”gratuit sau mai ieftin” la noile tehnologii verzi dezvoltate ca parte a ”revoluţiei industriale ecologiste” britanice.

Ultima oră
Pe aceeași temă