21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalJPMorgan, sancţionată cu 350 de milioane de dolari pentru nereguli în raportarea...

JPMorgan, sancţionată cu 350 de milioane de dolari pentru nereguli în raportarea unor tranzacţii

JPMorgan va plăti sancţiuni civile de aproximativ 350 de milioane de dolari autorităţilor de reglementare pentru raportarea incompletă a datelor de tranzacţionare, a anunţat banca vineri, transmite Reuters.

Într-un răspuns la întrebările guvernamentale cu privire la procesele sale de tranzacţionare, JPMorgan a spus că anumite date de tranzacţionare şi comenzi prin unitatea sa de Corporate and Investment Bank nu au fost introduse în platformele sale de supraveghere a comerţului, potrivit News.ro.

”În timp ce lacunele identificate reprezintă o fracţiune din activitatea totală a Corporate and Investment Bank (CIB), decalajul de date dintr-un loc, care a constat în mare parte din activitatea de acces sponsorizat al clienţilor, a fost semnificativ”, a spus banca în documenhtul depus la autorităţile de reglementare.

Cu toate acestea, JPMorgan ”nu a identificat nicio conduită greşită a angajaţilor, prejudiciu adus clienţilor sau pieţei”.

Banca se aşteaptă ca penalităţile de 350 de milioane de dolari să rezolve problema cu două autorităţi de reglementare din SUA, fără a preciza care agenţii au fost implicate.

JPMorgan se află în ”negocieri avansate” cu un al treilea organism de reglementare, care ar putea să nu ducă la o rezolvare, a adăugat acesta.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă