26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden se va întâlni cu Giorgia Meloni ca un omagiu adus...

Joe Biden se va întâlni cu Giorgia Meloni ca un omagiu adus Italiei

Preşedintele american Joe Biden se va întâlni joi la Casa Albă cu premierul italian Giorgia Meloni, întrevedere prezentată ca un omagiu adus ţării sale, aliat-cheie în cadrul NATO, şi în cursul căreia ar urma să evite să discute despre proximitatea acesteia cu extrema dreaptă, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Înaintea acestei vizite, Casa Albă a minimalizat controversele din jurul acestei responsabile politice de extremă dreaptă şi a insistat asupra rolului cheie al Romei în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi al G7, în special în ceea ce priveşte ajutorul militar acordat Ucrainei.

Preşedintele american şi şefa guvernului italian au o „relaţie bună, productivă”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, John Kirby.

El a subliniat legăturile dintre cele două ţări, Statele Unite având aproximativ 18 milioane de italo-americani, potrivit estimărilor.

Italia va prelua preşedinţia G7 în 2024.

Joe Biden şi Giorgia Meloni ar urma să discute despre ajutorul acordat Ucrainei, criza climatică, imigraţia şi relaţiile cu China.

Meloni este sub presiune pentru a retrage Italia din programul chinez cunoscut sub numele de Noile drumuri ale mătăsii vizând, prin investiţii faraonice, dezvoltarea infrastructurilor terestre şi maritime pentru a conecta mai bine China de restul Asiei şi cu Europa şi Africa.

„Cu siguranţă, vor vorbi despre îngrijorări, perspective şi provocări comune” legate de China, a comentat John Kirby fără a confirma dacă se va discuta despre programul Noilor drumuri ale mătăsii.

Întrebat despre orientarea politica a Giorgiei Meloni, purtătorul de cuvânt a afirmat că „revine poporului italian să decidă guvernul său. Este o democraţie. Preşedintele (Biden) respecta asta”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Destinații de vis spun stop turiștilor

Ce determină această revoluție turistică și de ce localnicii fac alergie la turiști Penuria de locuințe, trafic, zgomot, poluare și gunoi, acestea sunt efectele supraturismului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă