4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaJens Stoltenberg spune că NATO n-a observat modificări privind așezarea forţelor nucleare...

Jens Stoltenberg spune că NATO n-a observat modificări privind așezarea forţelor nucleare ale Rusiei

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a anunțat că NATO nu a observat modificări în configuraţia forțelor nucleare ale Rusiei, modificări care să necesite măsuri suplimentare de apărare, potrivit capital.ro.

NATO nu a observat modificări în configuraţia forţelor nucleare ale Rusiei
Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a anunțat luni, 3 aprilie 2023, că NATO nu a observat modificări în configuraţia forţelor nucleare ale Rusiei, modificări care să necesite măsuri suplimentare de apărare. Acesta a denunţat, totodată, „retorica nucleară periculoasă şi lipsită de raţiune” a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Monitorizăm foarte atent ce face Rusia. Dar, până acum, nu am observat modificări în poziţionarea forţelor nucleare care să necesite schimbarea configuraţiei noastre. Preşedintele Putin încearcă să folosească armamentul nuclear ca modalitate de a ne împiedica să susţinem Ucraina, prin acte de intimidare, prin presiuni, pentru a opri statele NATO şi ţările partenere să mai susţină dreptul Ucrainei de a se apăra. Nu vom fi intimidaţi, vom continua să susţinem Ucraina”, a declarat, luni, Jens Stoltenberg, potrivit postului american de televiziune CNN.

Rusia va staţiona arme nucleare tactice în Belarus

Declarația sa a fost făcută la câteva zile distanță după ce Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au convenit ca Rusia să staționeze arme nucleare tactice în Belarus, fără încălcarea Tratatului de Neproliferare Nucleară (NPT), amintind că Statele Unite ale Americii au desfăşurat arme nucleare pe teritoriul unor state europene.

„Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ridicat de mult timp problema staţionării de arme nucleare tactice în Belarus. Am convenit cu Lukaşenko că vom amplasa arme nucleare tactice în Belarus fără încălcarea regimului de neproliferare. Rusia va finaliza până la 1 iulie construcţia unui siloz pentru arme nucleare tactice în Belarus.

Rusia nu va transfera în fapt controlul acestor arme Minskului. Rusia are staţionate deja în Belarus zece avioane capabile să poarte arme nucleare tactice. Începând din 3 aprilie, vom începe să antrenăm echipaje. Şi la 1 iulie vom termina construcţia unui siloz special pentru armele nucleare tactice pe teritoriul Belarusului”, a declarat președintele Rusiei, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...
Ultima oră
Pe aceeași temă