1.4 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomePoliticăIohannis și soția nu au ratat momentul de a se fotografia alături...

Iohannis și soția nu au ratat momentul de a se fotografia alături de cuplul prezidențial al SUA Joe și Jill Biden

O fotografie cu preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, alături de cuplul prezidenţial al SUA Joe şi Jill Biden a fost publicată joi, potrivit agerpres.ro.

Fotografia de pe contul de Twitter al şefului statului român este însoţită de textul: “Participând la recepţia pentru şefii de stat găzduită de preşedintele SUA, Joe Biden şi prima doamnă a SUA, Jill Biden”.

Recepţia a avut loc marţi, la Muzeul Metropolitan din New York şi a fost organizată în onoarea liderilor lumii care au venit la Adunarea Generală a ONU, care are loc în metropola americană.

România își va ajuta toți partenerii, inclusiv cei din Africa, promite președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a prezentat, în cadrul Adunării Generale a ONU, câteva idei ambițioase, inclusiv pe aceea că România își va ajuta partenerii “în special din țările mai puțin dezvoltate, inclusiv din Africa”.

Șeful statului român a susținut acest discurs în ziua de 20 septembrie 2023, la New York, în cadrul dezbaterilor celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

“Insecuritatea alimentară, instabilitatea energetică și economică afectează întreaga lume, cu precădere pe cei mai vulnerabili din Sudul Global. Prin decizia de a pune capăt Inițiativei privind Exportul de Cereale prin Marea Neagră și prin atacarea porturilor ucrainene, Rusia amplifică și mai mult criza alimentară globală. Solicităm încă o dată ca Federația Rusă să înceteze blocarea Inițiativei.

În calitate de vecin direct al Ucrainei și de actor internațional responsabil și solidar, România a jucat un rol activ în eforturile globale privind securitatea alimentară. De la începutul războiului, am facilitat livrarea a peste 25,5 de milioane de tone de cereale provenind din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 655. România susține “Formula de Pace” propusă de președintele Zelenski

Vicepremierul Ucrainei a venit la București și a purtat discuții cu ministrul român al Afacerilor Externe, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...

Percheziții într-un dosar de droguri şi act sexual cu un minor, în Satu Mare

La data de 10 decembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, în colaborare...
Ultima oră
Pe aceeași temă