12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăIoana Mihăilă dă vina pe Iohannis pentru întârzierea luării restricțiilor antipandemice

Ioana Mihăilă dă vina pe Iohannis pentru întârzierea luării restricțiilor antipandemice

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat, marţi, că măsurile restrictive invocate de preşedintele Klaus Iohannis în contextul pandemiei de COVID-19 puteau fi luate şi asumate mai repede, atunci când se apropia „limita superioară” a capacităţii de îngrijire a sistemului medical.

„Cred că (…) principala cauză pentru care rata de spitalizare este atât de mare este legată de rata mică de vaccinare şi cred că măsurile acestea restrictive anunţate de domnul preşedinte astăzi puteau fi luate şi asumate mai repede, atunci când se apropia limita superioară a capacităţii de îngrijire. Ideea este că au trecut şase săptămâni de când incidenţa a crescut peste 1 la mie la nivel naţional. Acum suntem peste 10 la mie la nivel naţional şi încă există destul de mare libertate de circulaţie”, a afirmat Mihăilă, propusă pentru nou mandat în Cabinetul Cioloş, după ce a fost audiată la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, conform agerpres.ro.

Ea a spus că atunci când a plecat din fruntea Ministerului Sănătăţii incidenţa infectării cu noul coronavirus era de 1 la mia de locuitori şi erau aproximativ 300 de cazuri la terapie intensivă.

Ioana Mihăilă a subliniat că niciodată nu a spus că pandemia a fost învinsă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, miercuri, va avea loc o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei de COVID-19 pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.

„Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a informat şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru...

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...
Ultima oră
Pe aceeași temă