20.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeCoronavirusVIDEO Klaus Iohannis a convocat o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru gestionarea...

VIDEO Klaus Iohannis a convocat o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru gestionarea pandemiei: „Trebuie măsuri grave, restrictive”

Klaus Iohannis a dat declarații

Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații referitoare la situația epidemiologică dramatică din țara noastră. Șeful statului a susținut că, în urma cifrelor alarmente și a numărului de decese cauzate de Covid-19, trebuie impuse imediat măsuri restrictive pentru a stopa răspândirea virusului. Astfel, președintele a convocat o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru gestionarea pandemiei în care vor stabili un set de măsuri grave și concrete.

„Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea. Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii pentru instituirea unor măsuri mai restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, valul 4 al pandemiei de coronavirus este mult mai agresiv față de cele mai sceptice scenarii făcute de autorități. Klaus Iohannis a precizat că autoritățile nu și-au făcut treaba așa cum ar fi trebuit, iar campania de vaccinare s-a mișcat într-u ritm mult prea lent.

Totodată, Klaus Iohannis a făcut apel către populație să se vaccineze împotriva coronavirusului, fiind singura variantă prin care putem depăși pandemia. Ba mai mult, acesta a criticat fakenews-urile și teoriile conspiraționale, în care antivacciniștii se bazează.

„Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost redusă. Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente la fel cum și formele severe și decesele sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar salva viața. Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea. Dragi români, știu că este foarte greu, dar nu vă pierdeți speranța. Am fost solidari, am trecut cu bine peste cele mai cumplite încercări. O putem face și acum. Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil. Suntem în al 12-lea cea. Să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați.”, a spus Klaus Iohannis.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Avantajele cazinourilor online față de sălile de jocuri

Primul cazinou online a fost lansat la mijlocul anilor 1990. După cum vă așteptați, acesta nu era nici de departe la nivelul siteurilor de...

Ciucă și Ciolacu discută despre salariile bugetarilor

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, a venit la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, despre salariile...

Care sunt revendicările profesorilor pentru a înceta greva

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” au transmis un comunicat de presă în care precizează care sunt revendicările...
Ultima oră
Pe aceeași temă