20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Un primar și alți 15 suspecți au fost arestați preventiv în dosarul fraudării alegerilor

Primarul unei comune din județul Prahova și alți 15 suspecți au fost arestați preventiv într-un dosar legat de fraudarea alegerilor locale.

Inițial, Judecătoria Ploiești aprobase cercetarea tuturor suspecților în stare de libertate. Parchetul a făcut recurs, iar Tribunalul Județean Prahova a admis cererea procurorului și a dispus arestarea preventivă a celor 16 suspecți, unul dintre ei fiind primarul comunei Ciorani.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi / formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi / formaţiuni politice”, a anunțat Parchetul.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă