9.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Marius Ghilezan atinge „tablele” Marilenei Rotaru. Ce l-a surprins pe vechiul monarhist

Jurnalistul Marius Ghilezan, cel care a fost un apropiat al Regelui Mihai și al familiei Regale a României în anii 1990-2000 s-a declarat surprins, recent pe pagina de Facebook, de simpatiile politice ale unei alte monarhiste, devenită cunoscută tot în aceeași perioadă ca „doamna de fier a monarhiei românești”, Marilena Roatru.
„Am avut onoarea și norocul să pot fi martor ales care a vorbit de multe ori cu Majestățile Lor, nu numai în fața camerei de filmat, ci și în particular”, a mărturisit în numeroase rânduri doamna Rotaru.

Marius Ghilezan este un fin observator al realităților din USR-PLUS și al parcursului politic și profesional al liderilor acestui partid, ultimele rânduri în presă și în mediul online fiind dedicate lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății.

„Marilena Rotaru, prima jurnalistă ajunsă la Rege, după 1989, zice că Andrei Caramitru este modelul de politician al viitorului.
Aduceți umbrela, ropotește ploaia pe tablele de pe umăr!”, este remarca monarhistului Ghilezan.

Doamna Rotaru i-a luat recent apărarea lui Vlad Voiculescu, demis de premierul Cîțu din funcția de ministru al Sănătății:

„Cu toată furtuna din paharul Coaliției, demiterea lui Vlad Voiculescu (impusă de multă vreme) neînsoțită de cea a lui Raed Arafat, rămâne un gest politic incomplet, chiar formal, menit să dea mulțimii ”Moțocul”, în urma scandalului de la Foișor și a crimelor de la Victor Babeș. În această situație, semnătura Premierului, întărită de cea a Președintelui, are valoarea unei mărturisiri a complicității dintre PNL și PSD.”

Cu alte ocazii l-a elogiat și pe Andrei Caramitru. Cea supranumită, la congresele monarhiste, Jeanne D”Arc a monarhiei românești nu a precupețit nici un efort în a-l lăuda pe zbuciumatul userist.

„ Andrei Caramitru este pentru mine modelul politicianului (ca vârstă, onestitate și competență profesională) de care are nevoie România în acest moment.
Nu sunt comentator sau analist politic. Ce m-a mânat să vorbesc acum? Bucuria și teama. Bucuria că în USR și în PLUS sunt tineri valoroși, ca Andrei Caramitru, ca Vlad Voiculescu și mulți alții, capabili să lupte pentru țara asta, însuflețiți de datoria de a crea o Românie normală, prosperă și civilizată, așa cum a fost înainte ca bolșevicii s-o îngenuncheze! Oameni a căror statură morală este radical diferită de cea a actualei guvernări mafiote.”, scria Marilena Rotaru în 28 ianuarie 2019 în podul.ro

Și cum de multe ori în România nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită a venit și vremea ca Andrei Caramitru să-i întoarcă „onoarea” martorului ales al Regelui Mihai: 

„ Sunt șocat de câteva persoane pe care le cunosc. Anti-comuniste, educate. Care – din orbire și îndrăcire, au ajuns să susțină AUR.
Cum e posibil de exemplu ca Dna Marilena Rotaru pe care o cunosc (a fost extrem de apropiată de Regele Mihai, a produs documentare despre teroarea comunistă, a fost cu noi în Piața Victoriei) – să susțină așa ceva? Le-a și făcut campanie înainte de vot. Campanie pentru parlamentari care sunt psihopați, interlopi, condamnați și torționari comuniști? Ce declic s-a întâmplat în mintea ăstora ca Dna Rotaru? Doar pentru că sunt religioși, un pic mai fanatici, preferă să distrugă absolut tot, inclusiv democrația, ca să aibă niște nebuni extremiști interlopi la putere care se dau mari ortodocși ?”, a transmis Caramitru Jr. în decembrie 2020.

Ultima oră
Pe aceeași temă