26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVoluntarii ucrainieni țes plase de camuflaj

Voluntarii ucrainieni țes plase de camuflaj

Voluntarii ucrainieni țes cu mâna plase de camuflaj în subsolul unei biblioteci din Kiev, spunând că depinde și de ei să ajute armata, deoarece tensiunile în privința unui război rămân mari.

Rusia a adunat peste 100.000 de soldați în apropierea Ucrainei, a lansat exerciții militare în Belarus, a realizat exerciții navale în Marea Neagră, dar neagă planul de invadare.

„Cine altcineva ne poate ajuta dacă nu noi?” a declarat un voluntar pentru postul polonez TVN.

Au țesut deja peste 1.800 de piese, pentru că echipamentul militar se uzează atât de repede.

Pereții subsolului sunt acoperiți de insigne militare și steaguri inscripționate cu mesaje de mulțumire din partea membrilor serviciului ucrainian.

Voluntarul Victor a spus că el și soția sa au fost „cu adevărat impresionați” de eforturile voluntarilor când au venit pentru prima dată să pună umărul la treabă.

„Ne-am gândit că pur și simplu nu putem sta deoparte”, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Biden a confundat Suedia cu Elveţia la summitul NATO

Preşedintele american Joe Biden a vorbit joi în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o...

17 note schimbate radical la Evaluarea Națională

Procentul mediilor de peste 5 de la Evaluarea Națională (EN) a crescut mai puțin după contestații, în acest an, dar tot au existat 17...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă