17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSupraviețuitorii Holocaustului își spun poveștile terifiante: „Rămâne parte din tine”

Supraviețuitorii Holocaustului își spun poveștile terifiante: „Rămâne parte din tine”

Organizația Națiunilor Unite a organizat joi Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, unde supraviețuitorii și-au spus poveștile terifiante.

Supraviețuitorul Holocaustului, Pinchas Gutter, în vârstă de 90 de ani, a cărui mamă, tată și soră au fost uciși de naziști, nu a uitat niciodată momentele de groază din lagăre. Peste 6 milioane de oameni au fost uciși de naziști în acea perioadă.

Supraviețuitorii Holocaustului au participat la Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului

„Holocaustul este chiar în interiorul tău. Nu poți fugi de el. Este o parte din tine. Va fi cu tine până în ziua în care vei muri”., a spus Pinchas Gutter.

În urmă cu aproape două decenii, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 27 ianuarie o zi anuală de comemorare pentru statele sale membre. În onoarea celor 6 milioane de victime ale Holocaustului Ziua Memoriei își propune să promoveze educația.

În special, evenimentul de joi a avut loc la mai puțin de două săptămâni după ce un bărbat înarmat a ținut ostatici ore în șir un rabin și alți trei la o sinagogă din suburbiile orașului Fort Worth, Texas.

De asemenea, vine în timp ce indignarea crește din cauza deciziei unui consiliu școlar din Tennessee de a interzice romanul grafic „Maus” privind Holocaustul, câștigător al Premiului Pulitzer.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă