4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis participă la omagierea victimelor Holocaustului

Iohannis participă la omagierea victimelor Holocaustului

Președintele Iohannis participă la omagierea victimelor Holocaustului, marți dimineață, la Templul Coral din București.

La această acțiune iau parte oficiali de prim rang al statului român, în frunte cu șeful statului și cu premierul Ciucă. Alături de ei se află ambasadorul Israelului în România, David Saranga. Aceștia au depus coroane de flori în curtea Templului Coral.

Ceremonia omagiază victimele masacrului comis împotriva evreilor, în România, în ianuarie 1941. Pogromul de la București s-a desfășurat în perioada 20 – 23 ianuarie 1941. Datele istorice arată că pogromul din București a fost comis de legionari.

Ambasadorul Israelului, David Saranga, avertiza acum câteva zile că în România se constată o renaștere a ideilor antisemite, inclusiv cu sprijinul unor politicieni. Diplomatul israelian făcea aluzie la reprezentanți ai partidului AUR.

Reacția Israelului venea după un comunicat AUR care ar fi fost transmis la 3 ianuarie 2022. Comunicatul susținea că istoria Holocaustului ar reprezenta o „temă minoră”.

„Un lider AUR, protejat de imunitatea parlamentară, a catalogat Holocaustul din România drept o „simplă lecţie” sau o „temă minoră” în sistemul educaţional (…). A nega Holocaustul, în spatele imunităţii parlamentare, nu face decât să întreţină ura antisemită, ale cărei consecinţe politice au dus la Holocaust. A nega Holocaustul este o expresie clară de a nega democraţia”, a avertizat un comunicat al Institutului „Elie Wiesel”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă