9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalSUA se angajează să apere Taiwanul în cazul unui atac din partea...

SUA se angajează să apere Taiwanul în cazul unui atac din partea Chinei

Anunțul președintelui Joe Biden

Președintele Joe Biden, a afirmat că SUA va apăra Taiwanul în cazul în care va exista un atac din partea Chinei. Șeful statului a susținut că au un angajament și își vor respecta angajamentele.

„Da, avem un angajament în acest sens”, a declarat Joe Biden într-o discuţie cu alegători din Baltimore, transmisă la CNN

În ciuda rivalităților dintre SUA și China, problema Taiwanului ar putea fi singura care ar duce la o confruntare armată. Viitorul ambasador la Beijing, diplomatul de carieră Nicholas Burns, a estimat miercuri că „nu trebuie să se aibă încredere în China” în privinţa Taiwanului. Acesta a spus că este bine să fie vândut mai mult armament țării.

Burn s-a adresat în fața Comisiei pentru afaceri externe a Senatului și a raportat și ultimele incursiuni chineze în zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze. Cu toate că SUA recunosc  Republica Populară Chineză încă din 1979, statul impune furnizarea de arme către Taiwan pentru apărare.

Taiwanul are propriul guvern din 1949, dar Beijingul consideră acest teritoriu ca una din provinciile sale. Din acest motiv, amenință că va recurge la forță în cazul în care insula îşi proclamă oficial independenţa.

Cele mai citite

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă