14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Secretarul general NATO salută colaborarea cu SUA dar nu comentează ideea retragerii din Germania

„Nu vreau să comentez despre scurgeri sau speculaţii în media, dar pot spune că ne consultăm constant cu SUA şi alţi aliaţi cu privire la poziţia şi prezenţa forţelor lor în Europa”, a declarat luni, 8 iunie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă.

El a remarcat că oficialii de la Washington „au desfăşurat o nouă brigadă americană în Europa şi au preluat comanda grupului tactic al NATO din Polonia”. 

Pe ansamblu, „în ultimii ani am constatat o nouă sporire a prezenţei americane în Europa, şi nu este vorba doar de Germania”, a subliniat secretarul general al NATO.

Declarațiile acestuia intervin după ce presa din SUA și cea din Germania citau surse neoficiale care afirmă că Administrația Trump se pregătește să reducă cu cel puțin 9500 de militari efectivele americane care sunt staționate permanent în Germania. Trupele americane retrase din Germania ar urma fie să fie readuse în SUA fie să fie redistribuite în țări de pe Flancul Estic al NATO, de exemplu în Polonia sau în România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă