9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Prețul cafelei din Brazilia a atins cel mai mare nivel din ultimii 6 ani

Luna iulie a fost reprezentată în mare parte din glob de vreme extremă, cu inundații și incendii de proporții care au lăsat mii de oameni fără adăposturi. Cum terenurile au fost cuprinse de flăcări sau înghițite de ape, culturile au fost afectate, iar acum se resimt pierderile majore. Regiunea cultivatoare de cafea din Brazilia a fost lovită de cel mai grav îngheț din ultimii 25 de ani, iar prețul cafelei arabica a atins cel mai mare prag din ultimii 6 ani.

Valul de aer rece nu a fost singurul șoc pe care l-au avut fermierii din Brazilia. Înainte de a îngheța culturile, țara s-a confruntat cu o secetă greu de suportat și care a afectat producția din 2021. Recolta slabă i-a determinat pe comercianți să împingă preţul contractelor futures pentru boabele arabica până la 2,08 dolari uncia.

Mai multe bunuri au înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor în anul 2021 din cauza fenomenelor meteorologice. Prețurile la cherestea au crescut săptămâna trecută, când incendiile de pădure din SUA au amenințat o mare parte din aprovizionarea cu lemn a țării. De asemenea, prețurile la gazele naturale și energia electrică au fost ridicate în Texas din cauza frigului neobișnuit din luna februarie.

Ultima oră
Pe aceeași temă