0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalPeste 20 de migranți înecați în Canalul Mânecii, în încercarea de a...

Peste 20 de migranți înecați în Canalul Mânecii, în încercarea de a ajunge în Marea Britanie

O barcă cu zeci de migranți s-a răsturnat în Canalul Mânecii, iar 27 de oameni au murit înecați. Refugiații se îndreptau spre Marea Britanie, din Franța.

Oficialii britanici și francezi au aruncat vina unii asupra celorlalți, după ce barca cu zeci de migranți s-a dezumflat. Accidentul a fost cel mai mare dezastru din istorie, care a implicat migranți pe calea maritimă îngustă care separa cele două țări.

27 de migranți înecați în Canalul Mânecii

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat „șocat și îngrozit” de decese. De asemenea, i-a cerut Franței să facă mai mult pentru a descuraja oamenii să încerce traversarea. Bandele de traficanți de oameni „scăpau literalmente cu crimă”, a spus el.

Președintele Emmanuel Macron a spus că Marea Britanie trebuie să înceteze politizarea chestiunii pentru câștig intern. În același timp, ministrul său de interne, Gerald Darmanin, a spus că și Marea Britanie trebuie să facă parte din răspuns.

Franța declarase anterior că 31 de persoane și-au pierdut viața, dar numărul a fost ulterior revizuit la 27, au declarat oficiali guvernamentali. Doi migranți erau grav bolnavi în spital cu hipotermie severă, a spus Darmanin, citat de Reuters.

Poliția franceză a arestat patru traficanți de ființe umane suspectați de implicare în accident. Darmanin a spus că naționalitățile și identitățile migranților nu sunt cunoscute. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că agenția de frontieră a UE, Frontex, ar trebui să obțină mai multe mijloace financiare pentru a proteja frontierele externe.

În ultimele săptămâni, Marea Britanie a acuzat autoritățile franceze că stă în așteptare în timp ce mii de migranți își părăsesc țărmurile. Franța respinge acuzația. Înainte de dezastrul de miercuri, 14 persoane s-au înecat anul acesta încercând să ajungă în Marea Britanie. În 2020, un total de șapte persoane au murit și două au dispărut. De asemenea, în 2019 au murit patru.

Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă