16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBoris Johnson face reuniune după moartea a zeci de migranți în...

Boris Johnson face reuniune după moartea a zeci de migranți în Canalul Mânecii

Premierul britanic Boris Johnson a convocat o reuniune interministerială de criză miercuri, după moartea a cel puţin 27 de migranți care încercau să traverseze Canalul Mânecii din Franţa către Regatul Unit, a anunţat Downing Street, relatează AFP.

”Prim-ministrul va conduce în această după-amiază o reuniune COBR privind situaţia în Canalul Mânecii”, a declarat purtătorul său de cuvânt, potrivit agerpres.ro.

Potrivit poliţiei franceze, 27 de migranţi au murit miercuri în naufragiul ambarcaţiunii lor în Canalul Mânecii, în largul portului Calais.

Boris Johnson face reuniune pentru moartea a 27 de migranți, iar premierul francez Castex califică incidentul drept „tragedie”

Această dramă, calificată drept ”tragedie” de către prim-ministrul francez Jean Castex, este cea mai mare din 2018 şi survine în contextul blocării tot mai mari a portului Calais şi a tunelului pe sub Canalul Mânecii folosit de migranţi care încearcă să ajungă în Anglia.

Aceste traversări constituie un subiect de tensiuni constante între Paris şi Londra, autorităţile britanice considerând insuficiente eforturile întreprinse de partea franceză pentru a împiedica îmbarcarea migranţilor ilegali în pofida acordării unor ajutoare financiare.

Tragedia s-a petrecut miercuri, lângă Calais. La fața locului, operațiunea de recuperare a oamenilor se desfășoară și în acest moment.

”În jurul orei 14:00, un pescar a raportat descoperirea a aproximativ 15 corpuri plutitoare în largul coastei Calaisului. O navă a Marinei Naționale a recuperat mai multe persoane, printre care cinci decedate și cinci inconștiente, potrivit unui raport provizoriu” a transmis Ministerul de Interne francez.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
Ultima oră
Pe aceeași temă