29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalParteneriat strategic între adversarii Occidentului. Liderul din Iran merge în Rusia

Parteneriat strategic între adversarii Occidentului. Liderul din Iran merge în Rusia

Un parteneriat strategic între adversarii Occidentului se înfiripă, aparent la inițiativa președintelui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin l-a invitat pe președintele Iranului, Ebrahim Raisi, să viziteze Rusia.

Anunțul despre invitația lansată de Putin a fost făcut de un purtător de cuvânt al guvernului Iranului. Potrivit acestuia, președintele de la Teheran a fost invitat la Moscova „în cadrul relației strategice dintre Iran şi Rusia”.

Acum două săptămâni, președintele Putin anunța că speră să-l aibă ca oaspete pe președintele Raisi. Vizita acestuia în Rusia va avea loc la începutul anului 2022.

Parteneriat strategic între țări cu ambiții militare

Din punctul de vedere al Occidentului, Rusia este periculoasă prin politica ei agresivă. Cea mai clară dovadă în acest sens a fost ocuparea ilegală a peninsulei Crimeea. La rândul lui, Iranul este periculos prin tentativele sale de a se dezvolta nuclear. Țara care se consideră cea mai amenințată de Iran, inclusiv din cauza potențialului său nuclear, este Israelul.

Amintim că, acum patru luni, și statul român a fost pus într-o situație foarte delicată după ce un cetățean român, comandant al unui petrolier, a fost ucis în Marea Arabiei. Petrolierul a fost ținta unui atac despre care Occidentul afirma că a pornit din Iran.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 175: Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără precedent

UPDATE, ora 14:50: Prima navă umanitară închiriată de ONU pentru a transporta cereale ucrainene a părăsit portul Pivdennyi, sudul Ucrainei, cu aproximativ 23.000 de...

ROCA Industry încheie primul semestru cu o cifră de afaceri de 122 milioane lei, iar cele 4 companii din portofoliu au o EBITDA cumulată...

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile de materiale de construcții din portofoliul ROCA Investments, ajunge la o cifră de afaceri de 122,5 milioane lei,...

O explozie puternică s-a produs la o moschee din Kabul, cel mai probabil cu un număr însemnat de victime

O puternică explozie s-a produs într-o moschee din Kabul în timpul rugăciunii de miercuri seara, potrivit martorilor şi poliţiei, existând temeri că deflagraţia s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă