26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMerkel îl presează pe Putin să acţioneze în conflictul Polonia-Belarus, referitor la...

Merkel îl presează pe Putin să acţioneze în conflictul Polonia-Belarus, referitor la criza migranților

Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin să acționeze în conflictul Polonia-Belarus, cu privire la criza migranților de la frontieră. Într-o convorbire telefonică cu președintele rus, Merkel a condamnat „instrumentalizarea migranților” de către Belarus drept „inumană și inacceptabilă”.

Potrivit purtătorului său de cuvânt, Steffen Seibert, Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin să ia măsuri în conflictul Polonia-Belarus. Cum Rusia este un aliat puternic al regimului condus de Lukașenko, aceasta i-a cerut să pună presiune asupra Belarusului.

Merkel a discutat cu Putin despre criza migranților de la granița Poloniei cu Belarus

Pe de altă parte, Putin a sugerat discutarea problemelor prin „contactul direct între statele membre ale UE și Minsk”, a declarat Kremlinul. De asemenea, potrivit stenogramei convorbirii telefonice, cei doi au convenit să discute în continuare despre subiect.

Separat, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că dialogul este singura opțiune pentru soluționarea crizei.

„Belarus a sugerat deja în mod repetat să se facă consultări la frontieră, să discute, să rezolve aceste probleme pe baza dreptului internațional”, a spus el reporterilor.

În același timp, diplomatul de vârf din Belarus, Vladimir Makei, a declarat că nu țara sa este problema în criza migranților de la graniță, ci UE.

„Problema este UE, pentru că vedem și suntem convinși că UE nu are nicio strategie în legătură cu Belarus. Ar trebui să existe întotdeauna curajul de a vorbi, chiar și în situații complexe.”, a declarat Makei.

Marți seara, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki l-a acuzat pe Putin că este adevăratul „creier” din spatele crizei. Kremlinul a spus că acuzațiile sunt „absolut iresponsabile și inacceptabile”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Grecia oferă nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene blocate 

Grecia este gata să pună la dispoziţie nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene de la Marea Neagră, blocate de Rusia, a anunţat joi...

Iohannis salută decizia lui Macron de a spori grupul de luptă de pe teritoriul României

Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, cu privire la disponibilitatea Franţei, ca naţiune-cadru, de a creşte la nivel de brigadă grupul...

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...
Ultima oră
Pe aceeași temă