21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoșmarul migranților: Amenințați de militarii din Belarus să forțeze frontiera cu Polonia

Coșmarul migranților: Amenințați de militarii din Belarus să forțeze frontiera cu Polonia

Coșmarul migranților de la frontiera Poloniei e în defășurare. Ei sunt amenințați de militarii din Belarus să forțeze frontiera. Armata poloneză a prezentat imagini care surprind momentul în care un soldat din Belerus trage spre migranții înghesuiți la frontiera cu Polonia, pentru a-i obliga să ia cu asalt gardul de sârmă ghimpată.

Polonia a fost acuzată de Belarus că folosește forța contra migranților, însă imaginile arată opusul. Pe fondul țipetelor migranților aflați în Belarus, se vede cum doi soldați ai Minskului îi lovește pe refugiați și îi amenință cu armele, pentru a-i obliga să treacă frontiera în Polonia.

Angela Merkel a cerut sprijinul lui Vladimir Putin pentru a interveni în criza de la frontieră, știut fiind faptul că Moscova este „fratele cel mare” al regimului de la Minsk. Însă, Rusia a acuzat Uniunea Europeană pentru criza de la frontierele Belarusului cu Polonia și Lituania și de faptul că „strangulează Belarusul” prin planurile de închidere a frontierelor.

Mai mult, Rusia a trimis bombardiere strategice care să ajute Belarus și a spus că „speră” că „că europenii responsabili să nu permită să fie atrași într-o spirală periculoasă”, potrivit digi24.ro.

Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, a declarat că speră „că europenii responsabili să nu permită să fie atrași într-o spirală periculoasă”.

Iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins acuzațiile potrivit cărora Moscova este sponsorul crizei de la graniță.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă