11.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Franța a anulat întâlnirea cu ministrul Apărării al Marii Britanii din cauza scandalului submarinelor

Întâlnirea dintre miniștrii apărării a fost anulată

Ministrul francez al apărării a anulat discuțiile cu omologul său din Marea Britanie din cauza scandalului submarinelor. Parisul este supărat după ce Australia a semnat pactul Aukus pentru construirea de submarine cu propulsie nucleară, încheind un contract major cu Franța în acest proces. Cu toate acestea, premierul britanic a declarat că Franța nu are motive de îngrijorare.

Întâlnirea Florence Parly cu secretarul apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, la Londra în această săptămână a fost anulată. Lordul Ricketts, fost ambasador britanic în Franța ar fi trebuit să susțină întâlnirea și a confirmat anularea.

Premierul a declarat că Marea Britanie și Franța au o „relație foarte prietenoasă”, pe care a descris-o ca având o „importanță uriașă”.

„Dragostea noastră față de Franța este ineradicabilă. Aukus nu este în niciun fel menționat să fie sumă zero, nu este menit să fie excluziv. Nu este ceva de care trebuie să se îngrijoreze nimeni și mai ales prietenii noștri francezi.”, a spus el reporterilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă