26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalFranța a anulat întâlnirea cu ministrul Apărării al Marii Britanii din cauza...

Franța a anulat întâlnirea cu ministrul Apărării al Marii Britanii din cauza scandalului submarinelor

Întâlnirea dintre miniștrii apărării a fost anulată

Ministrul francez al apărării a anulat discuțiile cu omologul său din Marea Britanie din cauza scandalului submarinelor. Parisul este supărat după ce Australia a semnat pactul Aukus pentru construirea de submarine cu propulsie nucleară, încheind un contract major cu Franța în acest proces. Cu toate acestea, premierul britanic a declarat că Franța nu are motive de îngrijorare.

Întâlnirea Florence Parly cu secretarul apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, la Londra în această săptămână a fost anulată. Lordul Ricketts, fost ambasador britanic în Franța ar fi trebuit să susțină întâlnirea și a confirmat anularea.

Premierul a declarat că Marea Britanie și Franța au o „relație foarte prietenoasă”, pe care a descris-o ca având o „importanță uriașă”.

„Dragostea noastră față de Franța este ineradicabilă. Aukus nu este în niciun fel menționat să fie sumă zero, nu este menit să fie excluziv. Nu este ceva de care trebuie să se îngrijoreze nimeni și mai ales prietenii noștri francezi.”, a spus el reporterilor.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă