12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalChina a trimis alte 52 de avioane deasupra Taiwanului

China a trimis alte 52 de avioane deasupra Taiwanului

Taiwanul a răspuns acțiunilor Chinei

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că 52 de avioane de război chineze au făcut incursiuni în zona sa de identificare a apărării aeriene luni. Este cel mai mare număr de când insula a început să raporteze public astfel de activități anul trecut.

Acțiunea chinezilor vine la doar o zi după ce 39 de avioane militare au zburat în zonă, sâmbătă. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că cele 52 de avioane chineze includeau 34 de avioane de luptă J-16, 12 bombardiere H-6, două avioane SU-30, două avioane Y-8 de luptă anti / submarină și două avioane KJ-500 de avertizare timpurie și avioane de control.

Drept răspuns, ministerul a declarat că au fost emise avertismente radio și că au fost implementate sisteme de rachete de apărare aeriană pentru a monitoriza activitatea. Potrivit declarațiilor acestuia, din avertismentele taiwanezilor s-a înțeles că le-au cerut „să se întoarcă și să plece imediat” la intrarea lor în ADIZ.

În același timp, presa internațională notează faptul că avioanele nu au încălcat spațiul aerian suveran din Taiwan, care se întinde pe 12 mile marine de coasta sa. Administrația Federală a Aviației din SUA definește un ADIZ ca „o zonă desemnată a spațiului aerian deasupra uscatului sau a apei în cadrul căreia o țară necesită identificarea imediată și pozitivă, localizarea și controlul traficului aerian al aeronavelor în interesul securității naționale a țării”.

Potrivit unei statistici oferită de Ministerul Apărării, au avut loc 145 de incursiuni ale avioanelor de război chineze în ADIZ în doar 4 zile. După ce Taiwanul a raportat incursiuni record în weekend, forțele sale aeriene au lansat un videoclip promoțional pe Facebook care a declarat că este hotărât să-și apere spațiul aerian.

Cele mai citite

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. După cum se știe, în ziua de...
Ultima oră
Pe aceeași temă