24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCazurile de COVID se înmulțesc printre sportivii de la Jocurile Olimpice Beijing...

Cazurile de COVID se înmulțesc printre sportivii de la Jocurile Olimpice Beijing 2022

În ultimele patru zile, China a detectat aproximativ 119 cazuri de COVID în rândul sportivilor și personalului de la Jocurile Olimpice Beijing 2022. Autoritățile au impus o bulă „în buclă închisă” pentru a menține participanții, personalul și mass-media separați de public.

În ultimele patru zile, China a detectat aproape 120 de cazuri de COVID-19 în rândul sportivilor și personalului legat de Jocurile Olimpice de iarnă. Aproximativ 3.000 de sportivi, împreună cu antrenori, oficiali, arbitri, delegați ai federației și mass-media sunt așteptați pentru Jocurile, care se vor desfășura în perioada 4-20 februarie.

Sportivii de la Jocurile Olimpice Beijing 2022, testați pozitiv cu COVID

Unii au fost testați pozitiv chiar înainte de a ajunge în China. De asemenea, cea mai mare săritoare cu schiurile din lume, Marita Kramer din Austria, a fost testată pozitiv în Germania, la ultima ei competiție înaintea Jocurilor. Aceasta și-a reprogramat plecarea în efortul de a fi sănătoasă la timp pentru competiție.

Dar organizatorii Jocurilor au spus că majoritatea sunt testați pozitiv după sosirea pe aeroport. Biatleta rusă Valeria Vasnetsova a spus că propriile ambiții olimpice s-au încheiat. Aceasta a fost testată pozitiv de două ori după sosirea ei la Beijing. Ea reprezintă unul dintre cele trei teste pozitive rusești anunțate luni.

Spre deosebire de multe țări care încearcă să trăiască cu COVID-19, China s-a izolat cu o politică de toleranță zero. Majoritatea zborurilor internaționale au fost anulate. Sportivii olimpici și alții trebuie să zboare direct în oraș cu zboruri charter și sunt testați zilnic.

„Bucla închisă” le va permite să se deplaseze între locurile de cazare și locurile olimpice cu transportul oficial, dar nu li se permite să se deplaseze liber în public.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă