12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportS-au deschis Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022

S-au deschis Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022

Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022 s-au deschis oficial joi la Beijing, dar şi în alte două zone. Totul, în condiţii stricte de securitate, în contextul pandemieide Covid. Peste 360 sportivi şi membri ai echipelor din peste 20 de ţări urmează să se mute pe parcursul zilei în Satele Olimpice, conform televiziunii de stat chineze.

Unde se află Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022

Organizatorii chinezi au construit trei sate olimpice separate pentru fiecare zonă unde au loc întreceri. Unul este în Beijing, altul în Yanqing, la 75 km distanţă, iar al treilea la Zhangjiakou, la 180 km.

Directorul administrativ al Satelor Olimpice, Shen Qianfan, a declarat că prevenirea infecţiilor cu Covid-19 şi a răspândirii noului coronavirus este cea mai importantă misiunea a conducerii.

Sportivii dar şi toate celelalte persoane acreditate care participă la Jocuri îşi vor desfăşura activitatea în ”bule închise” pentru a se evita contactul cu populaţia locală.

În China, numărul de cazuri noi de Covid este în scădere

În comparație cu alte ţări, China raportează zilnic doar câteva zeci de cazuri de infectare. Joi, Comisia de sănătate a anunţat 25 de infecţii locale, dintre care cinci în metropola Beijing de 20 milioane locuitori.

Măsurile de prevenire includ testarea în masă, lockdown-uri, depistarea contacţilor direcţi şi izolarea.

Premieră la Jocurile Olimpice de Iarnă: pârtii cu zăpadă artificilă

Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, sportivii care vor concura la Beijing vor schia pe pârtii cu zăpadă 100% arificială, considerată de sportivi „imprevizibilă și, posibil, periculoasă”.

Din cauza schimbărilor climatice, până în 2050, mai puțin de jumătate din locațiile care au organizat Olimpiada de iarnă în trecut nu vor mai avea condițiile naturale necesare pentru a mai găzdui o dată evenimentul.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă