18.4 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăSportS-au deschis Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022

S-au deschis Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022

Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022 s-au deschis oficial joi la Beijing, dar şi în alte două zone. Totul, în condiţii stricte de securitate, în contextul pandemieide Covid. Peste 360 sportivi şi membri ai echipelor din peste 20 de ţări urmează să se mute pe parcursul zilei în Satele Olimpice, conform televiziunii de stat chineze.

Unde se află Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022

Organizatorii chinezi au construit trei sate olimpice separate pentru fiecare zonă unde au loc întreceri. Unul este în Beijing, altul în Yanqing, la 75 km distanţă, iar al treilea la Zhangjiakou, la 180 km.

Directorul administrativ al Satelor Olimpice, Shen Qianfan, a declarat că prevenirea infecţiilor cu Covid-19 şi a răspândirii noului coronavirus este cea mai importantă misiunea a conducerii.

Sportivii dar şi toate celelalte persoane acreditate care participă la Jocuri îşi vor desfăşura activitatea în ”bule închise” pentru a se evita contactul cu populaţia locală.

În China, numărul de cazuri noi de Covid este în scădere

În comparație cu alte ţări, China raportează zilnic doar câteva zeci de cazuri de infectare. Joi, Comisia de sănătate a anunţat 25 de infecţii locale, dintre care cinci în metropola Beijing de 20 milioane locuitori.

Măsurile de prevenire includ testarea în masă, lockdown-uri, depistarea contacţilor direcţi şi izolarea.

Premieră la Jocurile Olimpice de Iarnă: pârtii cu zăpadă artificilă

Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, sportivii care vor concura la Beijing vor schia pe pârtii cu zăpadă 100% arificială, considerată de sportivi „imprevizibilă și, posibil, periculoasă”.

Din cauza schimbărilor climatice, până în 2050, mai puțin de jumătate din locațiile care au organizat Olimpiada de iarnă în trecut nu vor mai avea condițiile naturale necesare pentru a mai găzdui o dată evenimentul.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă