24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCanada și Marea Britanie se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de...

Canada și Marea Britanie se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing

Canada și Marea Britanie s-au alăturat Australiei și Statelor Unite ale Americii, boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. China a numit boicoturile „posturi politice” și o campanie de defăimare.

Canada s-a alăturat listei tot mai mari de țări care planifică un boicot diplomatic al viitoarelor Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing. Premierul Justin Trudeau a anunțat decizia miercuri, la scurt timp după ce britanicul Boris Johnson a declarat că oficialii britanici vor boicota și Jocurile.

Canada a anunțat că se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing

Statele Unite au fost primele care au anunțat boicotul în această săptămână, invocând preocupări legate de drepturile omului, cărora li s-au alăturat ulterior Australia și Noua Zeelandă.

Întrebat miercuri mai devreme despre boicot, președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach a spus că Jocurile nu ar trebui politizate, citat de Reuters.

„Integritatea Jocurilor se referă la integritatea competițiilor sportive. Și, prin urmare… și ne concentrăm pe deplin pe sportivi.”

China a criticat boicotul drept „posturi politice” și a negat toate acuzațiile de încălcare a drepturilor omului.

Între timp, alți aliați americani au întârziat să se angajeze să se alăture boicotului.

Japonia ia în considerare să facă acest lucru, a informat miercuri presa locală, citând surse guvernamentale neidentificate.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:12

Un tată descrie cum a scăpat fiica sa în timpul atacului armat din Copenhaga

Un tată a relatat cum a reușit să scape fiica sa în timpul atacului armat dintr-un mall din Copenhaga, petrecut duminică după-amiază. Un centru comercial...
00:01:22

VIDEO: Autoritățile locale: „O școală din Harkov a fost lovită de rachete”

Autoritățile locale din Harkov au declarat luni (4 iulie) că două rachete rusești au lovit încă o școală la primele ore ale dimineții, distrugând...

Rușii au incendiat cadavre de pe front pentru a ascunde alte infracțiuni

Rușii au incendiat cadavre de pe front pentru a ascunde alte infracțiuni ce ar fi avut loc odată cu moartea acelor combatanți, ruși sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă