21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAustralia se alătură într-un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing

Australia se alătură într-un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing

Australia se va alătura Statelor Unite într-un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, a declarat miercuri prim-ministrul Scott Morrison. Această decizie riscă să înrădăcineze relațiile bilaterale deja amare.

Statele Unite ale Americii au declarat luni (6 decembrie) că oficialii guvernamentali vor boicota Jocurile Olimpice de la Beijing din cauza „atrocităților” din cauza drepturilor omului din China. Anunțul a venit la doar câteva săptămâni după discuțiile care vizează relaxarea relațiilor tensionate dintre cele două superputeri.

China a declarat că SUA vor „plăti prețul” pentru decizia sa și a avertizat cu privire la „contramăsuri hotărâte” ca răspuns. În ciuda amenințării, Morrison a spus că Canberra se va alătura boicotului diplomatic al următoarelor Jocuri Olimpice de iarnă, notează Reuters.

Australia se alătură Statelor Unite ale Americii într-un boicot diplomatic

Morrison a spus că decizia a fost luată din cauza luptelor Australiei de a redeschide canalele diplomatice cu China pentru a discuta despre presupusele abuzuri ale drepturilor omului în Xinjiang și mișcările Beijingului de a încetini și bloca importurile de mărfuri australiene.

Oficialii guvernamentali australieni nu au putut vorbi cu omologii lor chinezi de câteva luni, comunicarea fiind efectuată în schimb prin intermediul diplomaților. Boicotul formal riscă să încordeze și mai mult relațiile Australiei cu China, cel mai mare partener comercial al său, care s-a înrăutățit după ce Canberra a interzis Huawei Technologies din rețeaua sa de bandă largă 5G în 2018 și a cerut o investigație independentă asupra originilor COVID-19.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă