21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBombardiere rusești cu capacitate nucleară zboară deasupra Arcticii

Bombardiere rusești cu capacitate nucleară zboară deasupra Arcticii

Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au survolat Arctica în cadrul unui zbor de antrenament, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării.

Bombardiere rusești surprinse deasupra Arcticii

Zborul a fost efectuat deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Mării Barents și Mării Albe, a informat ministerul într-un comunicat. Cele două aeronave Tupolev T-160, care pot transporta până la 12 rachete nucleare cu rază scurtă de acțiune, au stat în aer timp de 13 ore, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, vineri, după discuțiile purtate cu Statele Unite la Geneva, că dialogul va continua cu privire la cererile de securitate ale Moscovei. Rusia așteaptă răspunsuri scrise din partea SUA până la finalul săptămânii viitoare, notează Reuters.

Vorbind la o conferință de presă după întâlnirea cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, Lavrov a spus că speră că emoțiile se vor diminua asupra Ucrainei. Acesta a repetat afirmațiile ruse că aceasta nu reprezintă nicio amenințare pentru fostul său vecin sovietic.

Rusia, care are zeci de mii de militari în apropierea graniței cu Ucraina și a trimis trupe în Belarus pentru exerciții militare comune, dorește ca NATO să promite că nu va admite Ucraina ca membru și a îndemnat Alianța militară occidentală să oprească expansiunea spre est. NATO a respins cererile.

Înaintea discuțiilor de vineri, Blinken și Lavrov și-au strâns mâna în hotelul President Wilson din orașul elvețian Geneva și au convenit că nu se așteaptă la nicio descoperire.

„Dar sper și aștept că putem testa posibilitatea de a rămâne deschisă calea dialogului. Ne angajăm să mergem pe această cale, să rezolvăm divergențele noastre în mod pașnic și sper să testăm această propunere astăzi”, a spus Blinken.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Secretele grătarului perfect

Vara bate la ușă, organizarea unui grătar cu prietenii face parte din farmecul ei, amintiri de vară de neuitat se pot crea la un...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 93: Zelenski spune că singura întrebare este cât va plăti poporul ucrainean pentru libertate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că țara vecină va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă. "Singura întrebare este ce preţ...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă