14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Belarus impune sancțiuni diplomatice împotriva Poloniei și a Lituaniei. Se pregătește România

Drept sancțiune pentru faptul că încurajează Opoziția din Belarus, regimul președintelui Lukașenko şi-a rechemat ambasadorii din Polonia şi din Lituania şi a cerut acestor două ţări să-şi reducă numeric personalul care activează în ambasadele lor de la Minsk.

Alături de Polonia și de Lituania, o altă țară din NATO și din UE care a criticat regimul Lukașenko este România, fapt pentru care este de așteptat ca sancțiuni similare să fie decise și asupra României.

Până la acel moment, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a anunțat că susține în continuare poziția exprimată de Polonia și de Lituania cu privire la Belarus.

„Presiunile autorităţilor din Belarus asupra unor state membre UE, Polonia şi Lituania, ca să îşi retragă ambasadorii, nu ajută la încheierea crizei actuale şi nici nu vor afecta solidaritatea între statele membre UE. Susţinem pe deplin deciziile UE cu privire la situaţia din Belarus”, precizează un mesaj postat pe pagina de Twitter a Ministerului de Externe al României.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă