4.7 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalChina critică boicotul diplomatic al SUA la Jocurile Olimpice de la Beijing

China critică boicotul diplomatic al SUA la Jocurile Olimpice de la Beijing

China a condamnat boicotul diplomatic al SUA planificat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing și a amenințat că va ripostă.

Casa Albă a spus că nicio delegație oficială nu va fi trimisă la Jocuri din cauza îngrijorărilor legate de situația Chinei în domeniul drepturilor omului. Dar a spus că sportivii americani ar putea participa și vor avea sprijinul deplin al guvernului.

Diplomații americani vor boicota Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

China a numit mișcarea Washingtonului o „farsă politică autodirijată”. Anterior, anticipând anunțul, Beijingul a spus că va lua „contramăsuri hotărâte” împotriva unui astfel de boicot.

„SUA doresc doar să politizeze sportul, să creeze diviziuni și să provoace confruntări. Succesul Jocurilor nu se bazează pe prezența unui număr mic de oficiali guvernamentali ai țărilor.”, a spus într-o declarație purtătorul de cuvânt al Misiunii Chinei la ONU.

Ba mai mult Ambasada Chinei de la Washington a precizat că „nimănui nu i-ar păsa dacă acești oameni vin sau nu”. Purtătorul de cuvânt Liu Pengyu a adăugat că nicio invitație nu a fost adresată politicienilor americani, „deci acest „boicot diplomatic pur și simplu vine din senin”.

Pe platforma chineză de socializare Weibo, subiectul de căutare „Boicotul diplomatic american al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing” a fost cenzurat de marți dimineață.

La începutul acestui an, prima doamnă Jill Biden a condus delegația SUA la Jocurile Olimpice de vară desfășurate la Tokyo.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Franța relaxează restricțiile Covid, după introducerea certificatului verde

Franța relaxează restricțiile Covid începând cu luna februarie, după ce a intrat în vigoare certificatul verde. Autoritățile vor permite redeschiderea cluburilor de noapte două...

Cum îți poți îmbunătăți mediul ambiental în casă?

Pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții, trebuie să efectuezi anumite modificări specifice în casă, în scopul de a avea un mediu ambiental mai plăcut, relaxant...

Reacția MAE, după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România

Reacția MAE, după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România. Ministerul Afacerilor Externe respinge ca fiind inoportune și lipsite de orice fundament declarațiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă