24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalChina critică boicotul diplomatic al SUA la Jocurile Olimpice de la Beijing

China critică boicotul diplomatic al SUA la Jocurile Olimpice de la Beijing

China a condamnat boicotul diplomatic al SUA planificat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing și a amenințat că va ripostă.

Casa Albă a spus că nicio delegație oficială nu va fi trimisă la Jocuri din cauza îngrijorărilor legate de situația Chinei în domeniul drepturilor omului. Dar a spus că sportivii americani ar putea participa și vor avea sprijinul deplin al guvernului.

Diplomații americani vor boicota Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

China a numit mișcarea Washingtonului o „farsă politică autodirijată”. Anterior, anticipând anunțul, Beijingul a spus că va lua „contramăsuri hotărâte” împotriva unui astfel de boicot.

„SUA doresc doar să politizeze sportul, să creeze diviziuni și să provoace confruntări. Succesul Jocurilor nu se bazează pe prezența unui număr mic de oficiali guvernamentali ai țărilor.”, a spus într-o declarație purtătorul de cuvânt al Misiunii Chinei la ONU.

Ba mai mult Ambasada Chinei de la Washington a precizat că „nimănui nu i-ar păsa dacă acești oameni vin sau nu”. Purtătorul de cuvânt Liu Pengyu a adăugat că nicio invitație nu a fost adresată politicienilor americani, „deci acest „boicot diplomatic pur și simplu vine din senin”.

Pe platforma chineză de socializare Weibo, subiectul de căutare „Boicotul diplomatic american al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing” a fost cenzurat de marți dimineață.

La începutul acestui an, prima doamnă Jill Biden a condus delegația SUA la Jocurile Olimpice de vară desfășurate la Tokyo.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pectoralii liderilor G7 și moartea cailor verzi

Liderii țărilor din G7, prezenți ieri la castelul Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, și-au bătut joc de imaginea de macho a președintelui rus Vladimir Putin.  . „Să...
00:00:40

Tatăl luptătorului marocan din Donețk condamnat la moarte cere o intervenție rapidă pentru salvarea lui

Tatăl unui bărbat marocan, condamnat la moarte de către o instanță din autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD) pentru acuzații de mercenariat, a cerut țării...

Primarul liberal al Lugojului a pornit războiul contra instituțiilor culturale

Fostul consilier al lui Iosif Constantin-Drăgan, Claudiu Buciu, ajuns primar în 2020, pe listele PNL, riscă să fie suspendat sau chiar exclus din partid,...
Ultima oră
Pe aceeași temă