14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAtac armat la o universitate din Germania. Mai multe persoane au fost...

Atac armat la o universitate din Germania. Mai multe persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac armat la o universitate din Heidelberg, Germania. Un bărbat a deschis focul asupra persoanelor aflate într-o sală de curs.

Atac armat la o universitate din Germania

Un atacator a rănit mai multe persoane care se aflau într-o sală de curs, în clădirea universității. Acesta a intrat cu o armă de foc și a început să tragă în mulțime. Potrivit Poliției, la fața locului au ajuns echipaje de salvare, raportând mai mulți răniți. Numărul exact al acestora rămâne momentan necunoscut.

Totodată, polițiștii au declarat că însuși atacatorul este mort. Zona a fost izolată de către autorități. Poliția le-a cerut șoferilor să conducă sau să ocolească Neuenheimer Feld din Heidelberg, astfel încât echipajele de salvare să poată circula mai ușor.

„Poliție și salvatori au ajuns la fața locului. Un singur făptuitor a rănit mai multe persoane într-o sală de curs cu o armă. Făptașul însuși este mort. Vă vom ține la curent de îndată ce se vor afla mai multe detalii.”, se arată într-o declarație inițială a Poliției.

Internauții au postate mesaje pe rețelele de socializare, cu gândul la persoanele rănite la universitate și familiile acestora.

„Rugăciuni, putere și dragoste pentru toți cei afectați. #Heidelberg”, „Vești absolut șocante și triste. Nu cu mult timp în urmă lucram liniștit în biblioteca universității din Heidelberg. Un loc frumos.” sau „Este îngrozitor să crezi că așa ceva se poate întâmpla într-un loc de învățare în 2022. Gânduri cu familia și prietenii victimelor” sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Twitter.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă