26 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAtac armat în Spania. Un român a împușcat patru oameni

Atac armat în Spania. Un român a împușcat patru oameni

Atac armat în Spania! Un român stabilit în orașul Tarragona, care a lucrat până acum câteva luni la o firmă de securitate, și-a împușcat trei colegi, dar și un polițist. Din fericire, victimele au supraviețuit, însă se află în stare gravă la spital. Atacatorul, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat. 

Un român stabilit în Spania și-a împușcat trei foști colegi de serviciu, printre care și pe șeful său. Apoi, a fugit de la fața locului cu o mașină, însă în drumul său a rănit și un agent de poliție care îl oprise în trafic pentru verificări. Totul s-a petrecut marți, în orașul Tarragona. 

Marin Eugen Sabău are 45 de ani și locuiește în Spania, în localitatea Tarragona. Bărbatul a lucrat, până acum câteva luni, la o firmă de securitate. După ce a fost concediat, românul și-a ieșit din minți. A început să-și hărțuiască șeful și colegii cu mesaje de amenințare la care erau atașate și fotografii în care bărbatul apărea înarmat cu diverse arme de foc, gloanțe și cuțite.

Atac armat în Spania. Un român și-a împușcat colegii de muncă

Ieri însă, ceea ce părea doar o amenințare, s-a transformat în realitate. În jurul orei 11.15, bărbatul a intrat în sediul firmei de unde fusese dat afară și s-a certat cu trei foști colegi pe care i-a împușcat în piept și stomac. Este vorba despre doi bărbați și o femeie care se află acum în stare critică la spital, scrie presa locală.

Apoi, românul a fugit cu o mașină. Însă, a fost oprit în trafic de un agent de poliție, pentru verificări de rutină. Acela a fost momentul în care atacatorul a scos din nou arma și l-a împușcat și pe polițist. 

În cele din urmă, poliția spaniolă l-a prins pe bărbat. Dar acest lucru s-a întâmplat abia după două ore de negociere, timp în care autoritățile au încercat să-l determine să se predea. Însă, pentru că nici o soluție pașnică nu părea să dea rezultate, polițiștii au făcut uz de armă și a avut loc un schimb de focuri. Marin Eugen Sabău a fost rănit de gloanțe, dar nu grav, viața lui nefiind pusă în pericol. Doar așa au reușit autoritățile să-l oprească și să-l aresteze.

Românul a fost și el transportat la un spital din Barcelona, unde a primit îngrijiri medicale. 

Șeful Poliției: „Românul, o persoană periculoasă”

Șeful Poliției din Tarragona a vorbit despre acest atac armat din Spania spunând că românul „este o persoană foarte periculoasă din cauza atitudinii sale și a armelor pe care le avea asupra lui”. Surse din poliție au precizat că el avea trei arme la el. Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena, a mulțumit agenților care au reușit să îl prindă pe românul despre care a spus că a avut o atitudine „extrem de violentă”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă