16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalA fost ales primul președinte în Barbados, din istoria statului

A fost ales primul președinte în Barbados, din istoria statului

Regina Elizabeta a II-a a fost înlăturată

Barbados, un mic stat din Marea Caraibelor, și-a ales primul președinte din istoria țării. Fosta colonie britanică a înlăturat-o pe Regina Elizabeta a II-a de la conducere în urmă cu 13 luni, devenind republică.

Președintele țării este o femeie, Sandra Mason, de 72 de ani. Aceasta a fost aleasă miercuri prin sufragiu universal indirect şi va depune jurământul pe 30 noiembrie. Mason era guvernator-general al țării, fiind reprezentanta oficială a Reginei.

„Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit pentru a alege primul preşedinte al Barbados, un nou jalon istoric pe calea spre republică”, a anunţat pe Twitter guvernul ţării.

Sandra Mason a anunțat în 2020 divorțul constituțional, susținând că „ţara noastră nu are niciun dubiu în privinţa capacităţilor sale de a se autoguverna”.

Barbados este o insulă turistică ce adăpostește  287.000 de locuitori, potrivit datelor din 2019. Țara se bucură de o popularitate  în rândul înaltei societăţi anglo-saxone.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

CFR a ridicat o “chinezărie” de Cupa Campionilor

Ne-am obișnuit ca șefii fotbalului românesc să risipească sume importante de bani pe trofee care de care mai “amărâte”. CFR Cluj a primit duminică un...
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă