5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalA fost ales primul președinte în Barbados, din istoria statului

A fost ales primul președinte în Barbados, din istoria statului

Regina Elizabeta a II-a a fost înlăturată

Barbados, un mic stat din Marea Caraibelor, și-a ales primul președinte din istoria țării. Fosta colonie britanică a înlăturat-o pe Regina Elizabeta a II-a de la conducere în urmă cu 13 luni, devenind republică.

Președintele țării este o femeie, Sandra Mason, de 72 de ani. Aceasta a fost aleasă miercuri prin sufragiu universal indirect şi va depune jurământul pe 30 noiembrie. Mason era guvernator-general al țării, fiind reprezentanta oficială a Reginei.

„Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit pentru a alege primul preşedinte al Barbados, un nou jalon istoric pe calea spre republică”, a anunţat pe Twitter guvernul ţării.

Sandra Mason a anunțat în 2020 divorțul constituțional, susținând că „ţara noastră nu are niciun dubiu în privinţa capacităţilor sale de a se autoguverna”.

Barbados este o insulă turistică ce adăpostește  287.000 de locuitori, potrivit datelor din 2019. Țara se bucură de o popularitate  în rândul înaltei societăţi anglo-saxone.

Cele mai citite

Fake-news al Rusiei demontat de România în cazul scutului de la Deveselu

Fake-news al Rusiei, demontat de România, în privința funcționării scutului anti-rachetă de la Deveselu. Ministrul Român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului său...

Exportul de gaze naturale din Rusia a scăzut în ultima lună

Exportul de gaze naturale din Rusia spre Europa a scăzut în luna noiembrie. Potrivit unui raport Gazprom, exporturile au crescut în primele 11 luni...

Vaccinare în România: 45.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Vaccinare în România: 45.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore, a anunțat joi CNCAV. Dintre aceștia, peste 10.000 au primit prima doză...
Ultima oră
Pe aceeași temă