-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaInfrastructura energetică ucraineană a fost atacată de ruși de zeci de ori

Infrastructura energetică ucraineană a fost atacată de ruși de zeci de ori

Infrastructura energetică ucraineană a fost atacată de ruși de zeci de ori în ultimele săptămâni, a anunțat Ministerul Energiei din Ucrainei.

Rușii au atacat infrastructura energetică de 60 de ori în ultimele săptămâni, susține ministerul ucrainean, potrivit Sky News. Prin intermediul unui comunicat, acesta anunță că rușii au folosit diferite arme pentru a efectua atacurile.

Pentru a înlocui echipamentele stricate, ucrainenii au nevoie de ajutor extern. „După fiecare nou atac, nevoia de echipamente energetice crește și, prin urmare, ajutorul partenerilor pentru sectorul energetic ucrainean este foarte important”, se arată în comunicat, potrivit pressalert.ro.

VIDEO. Ucraina înfruntă iarna cu un sistem energetic slăbit

Ucraina se confruntă cu o a doua iarnă plină de întreruperi prelungite ale energiei electrice, pe fondul atacurilor neîncetate ale rachetelor și dronelor rusești, iar sistemul energetic este și mai vulnerabil față de acum un an.

Țara se îndreaptă spre lunile reci cu un sistem energetic paralizat. S-a confruntat cu atacurile neîncetate ale dronelor și rachetelor rusești, iar acest lucru face ca unele părți ale rețelei să fie mai vulnerabile decât în urmă cu un an.

Dmytro Sakharuk este director executiv la DTEK, cea mai mare companie energetică privată din țară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...
Ultima oră
Pe aceeași temă