7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Ucraina înfruntă iarna cu un sistem energetic slăbit

VIDEO. Ucraina înfruntă iarna cu un sistem energetic slăbit

Ucraina se confruntă cu o a doua iarnă plină de întreruperi prelungite ale energiei electrice, pe fondul atacurilor neîncetate ale rachetelor și dronelor rusești, iar sistemul energetic este și mai vulnerabil față de acum un an.

Țara se îndreaptă spre lunile reci cu un sistem energetic paralizat. S-a confruntat cu atacurile neîncetate ale dronelor și rachetelor rusești, iar acest lucru face ca unele părți ale rețelei să fie mai vulnerabile decât în urmă cu un an.

Dmytro Sakharuk este director executiv la DTEK, cea mai mare companie energetică privată din țară.

“Cu siguranță, putem spune că nivelul de fiabilitate va fi mai scăzut, deoarece nu se poate face totul așa cum a fost prevăzut în timpul construcției.”

Acest lucru va însemna mai multe nopți lungi de iarnă fără lumină sau căldură pentru mulți ucraineni, dar și mai multă durere pentru întreprinderi și pentru economie în general.

Acum, Rusia neagă toate acuzațiile potrivit cărora ar viza în mod deliberat infrastructura energetică pentru a provoca durere oamenilor de rând.

Dar președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy spune că este nevoie de ajutor rapid din partea aliaților.

“Facem tot ce putem pentru ca Ucraina să achiziționeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană înainte de iarnă. În acest moment, așteptăm ca partenerii noștri să ia anumite decizii. Cu toate acestea, toate eforturile privind fie apărarea instalațiilor critice, fie reconstrucția urgentă a acestora, întreprinsă la nivel regional, trebuie să fie prioritare înainte de începerea iernii.”

Ucraina nu vrea să ofere detalii despre daunele suferite de sistemul său energetic, spunând că sunt informații sensibile pe timp de război.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă