19.5 C
București
duminică, 11 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiIncendiu la Constanța. Primăria oferă 23 de apartamente familiilor rămase fără locuințe

Incendiu la Constanța. Primăria oferă 23 de apartamente familiilor rămase fără locuințe

Autoritățile din Constanța au anunțat că vor oferi familiilor afectate de incendiu apartamente unde să locuiască temporar în perioada Sărbătorilor. Vergil Chiţac şi viceprimarul Ionuţ Rusu au avut o întâlnire cu rezidenţii ansamblului de locuinţe.

Autoritățile din Constanța oferă 23 de apartamente pentru familiile afectate de incendiu

Primarul orașului Constanța a stabilit joi o întâlnire cu rezidenții blocului afectat de incendiu, alături de viceprimarul Ionuț Rusu. Potrivit comunicatului transmis de Primărie, asociaţiile de proprietari sunt cele care vor face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare. Autoritățile oferă 23 de apartamente temporar.

Trebuie să acţionăm rapid. Am creat un grup de lucru cu care să lucrăm şi să discutăm concret cu toate părţile implicate. Astăzi, am luat legătura cu cei de la RAJA, vor face un deviz necesar pentru demararea lucrărilor de refacerea a instalaţiilor de apă şi canalizare. În momentul de faţă, se fac cercetări. După finalizarea acestora vom interveni pentru igienizarea zonei, pentru care ca persoanele evacuate să se poată muta într-un timp cât mai scurt, a declarat primarul municipiului Constanța.

De asemenea, echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială desfăşoară anchete sociale, potrivit Observator.  Inspectoratul de Stat în Construcţii demarează o investigație tehnică. Totodată, autoritățile caută soluții pentru reabilitarea fațadei blocului care a ars în totalitate.

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri noapte, la ora 01.00,  în parcarea subterană a unui bloc de locuințe din Constanța. În doar câteva minute, focul a cuprins întreaga clădire. Opt persoane au ajuns la spital intoxicați de fum, iar 35 de apartamente au fost afectate. De asemenea, 250 de locatari au fost evacuați.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă