15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiÎn cadrul platformei de vaccinare va fi implementată o listă de așteptare

În cadrul platformei de vaccinare va fi implementată o listă de așteptare

Începând de miercuri se vor putea face înscrieri pentru 180 de cabinete noi de imunizare, unde va fi distribuit serul AstraZeneca.

Comitetul va implementa și centrele mobile de vaccinare, care urmează să intre în activitate foarte probabil din a doua jumătate a lunii martie, pentru a asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural din localităţile pentru care accesul persoanelor la un centru de vaccinare fix este deficitar sau se face cu dificultate. Un alt element important, menționat de Gheorghiță, este legat de implementarea facilităţii listei de aşteptare din platforma de programare.

Această listă de aşteptare va deveni funcţională odată ce numărul centrelor de vaccinare de la nivel naţional va fi cel prevăzut conform etapei a doua a strategiei de vaccinare. Ele vor fi activate începând cu luna aprilie toate centrele de vaccinare care vor deservi inclusiv populaţia generală din etapa a treia a strategiei de vaccinare.  

El a explicat că persoanele care se vor înscrie pe lista de aşteptare vor fi notificate prin SMS şi e-mail când apare un loc disponibil.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că vor fi aproximativ 500.000 de locuri disponibile până la sfârşitul lunii martie pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare. 

Cele mai citite

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă