Organizația reproșează Guvernului PSD-PNL-UDMR lipsa de consultare cu mediul de afaceri și absența unui studiu de impact privind noile măsuri fiscale
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a lansat un avertisment ferm asupra efectelor negative ale măsurilor incluse în Ordonanța Austerității, despre care afirmă că vor duce la falimente în lanț și la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă.
IMM România afirmă că măsurile propuse sunt adoptate în detrimentul antreprenorilor și cere reducerea drastică a cheltuielilor publice, în locul majorării taxelor și impozitelor. Organizația atrage atenția că aceste politici vor avea un efect devastator asupra întreprinderilor mici și mijlocii, care angajează peste jumătate din forța de muncă din România.
„În loc de a reduce drastic cheltuielile publice, guvernul apelează din nou la soluția taxării suplimentare a celor care au dus și până acum greul susținerii financiare, prin taxe și impozite, a unui aparat administrativ supradimensionat și ineficient, atât la nivel central, cât și la nivel local”, a transmis IMM România.
Conform Consiliului, măsurile incluse în Ordonanța Austerității care vor intra în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2025, încalcă principiile de predictibilitate și stabilitate fiscală. Antreprenorii nu vor avea timp să-și ajusteze strategiile, ceea ce va duce la închiderea afacerilor și la reducerea locurilor de muncă.
„Noile prevederi vor duce, nici mai mult, nici mai puțin, decât la închiderea afacerilor sau reducerea personalului, un cadou otrăvit de sărbători pentru întreprinzători”, a subliniat organizației.
IMM România solicită Guvernului să reconsidere măsurile și să pună în aplicare o reformă reală care să vizeze reducerea cheltuielilor publice, fără a împovăra suplimentar mediul de afaceri. Sectorul IMM, vital pentru economia țării, riscă să fie grav afectat, avertizează organizația, care cere o schimbare urgentă de direcție în politică economică.
Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube