9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeEconomieCriza EnergeticăGuvernul a aprobat vouchere pentru energie, care se vor distribui populației

Guvernul a aprobat vouchere pentru energie, care se vor distribui populației

Guvernul Ciucă a aprobat acordarea de vouchere pentru energie, care se vor distribui populației României pe parcursul anului 2023.

Decizia a fost luată în ședința Executivului din data de 11 ianuarie 2023. Documentul aprobat se numește “ORDONANȚĂ privind instituirea unor măsuri de sprijin suportate parţial din fonduri europene aferente politicii de coeziune 2014-2020, categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie”.

Prin această Ordonanță “sunt stabilite procedurile care vor fi aplicate pentru distribuirea eficientă a voucherelor pentru energie în valoare nominală de 1.400 lei, care pot fi utilizate până la data de 31 decembrie 2023”, a anunțat un comunicat al Guvernului.

“Sprijinul va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă”, precizează comunicatul Executivului. Banii se vor aloca în două tranşe. Beneficiarii vor figura într-o listă emisă de Ministerul Muncii.

Vouchere pentru energie în valoare totală de 1400 de lei, alocați în două tranșe

Beneficiarii vor primi inițial 700 de lei, aferenți primului semestru al anului 2023. Banii se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023. Apoi se vor acorda alți 700 de lei, în luna septembrie 2023. Această a doua tranșă va fi pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

S-a stabilit grupa României la EURO 2024: Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B

Naţionala României şi-a aflat adversarii de la Campionatul European de anul viitor, găzduit de Germania. Tragerea la sorţi a început la ora 19.00, la...

Filipine și Franța vor să încheie un acord pentru a desfășura militari unul pe teritoriul celuilalt

Miniştrii apărării din Filipine şi Franţa, Gilbert Teodoro, respectiv Sebastien Lecornu s-au angajat sâmbătă la Manila să îşi continue eforturile pentru un acord care...

Turnul înclinat din Bologna s-ar putea prăbuși. Autoritățile, în alertă

Turnul medieval Garisenda este unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului italian Bologna - și se înclină la fel de mult ca și...
Ultima oră
Pe aceeași temă