21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăGradul de ocupare în Mamaia Nord, de Rusalii

Gradul de ocupare în Mamaia Nord, de Rusalii

Potrivit Mirelei Matichescu, Managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord, minivacanța de Rusalii a însemnat un grad de ocupare de 80% pentru Mamaia Nord, cea mai recent înființată stațiune de pe litoralul românesc. Deși este un nivel de ocupare bun, Managerul OMD Mamaia Nord atraga atenția asupra faptului că limitarea emiterii vocuherelor de vacanță va genera un impact semnificativ asupra nivelului de ocupare de pe litoral, impact care ar putea să ajungă până la 30% în comparație cu anul precedent.

Minivacanța de Rusalii a adus un grad de ocupare de 80% în Mamaia Nord. Limitarea emiterii voucherelor de vacanță va afecta nivelul de prezență al turiștilor în sezonul estival 2024 cu aproximativ 30%.

Mirela Matichescu, manager OMD Mamaia Nord

Românii au ales pentru vacanța de Rusalii litoralul românesc. Stațiunile de pe litoral au fost cea mai rezervată destinație, ceea ce este un lucru îmbucurător și ne arată că stațiunile de la malul mării trebuie să devină și rămână prima opțiune pentru vacanța de vară. De Rusalii, stațiunea Mamaia Nord a avut un grad de ocupare de 80%. Am fost o stațiune de destinație de vacanță atât pentru cupluri și familii, cât și pentru tineri, ceea ce este în perfectă concordanță cu publicul nostru țintă și ne bucurăm să vedem că strategia noastră funcționează. Ne așteptăm la rezultate bune și pentru restul sezonului estival, mai ales că avem trei argumente imbatabile pentru a deveni prima opțiune a turiștilor: avem plajele naturale cu nisipul fin care nu au fost afectate acțiunea umană, zona de îmbăiere extrem de sigură, și cele mai noi structuri de cazare de pe litoral, care satisfact toate tipurile de opțiuni, atât din punct de vedere al bugetului, cât și al nivelului de clasificare.  Suntem cea mai nouă stațiune de pe litoral cu structuri construite în ultimii ani”, a declarat Mirela Matichescu.

În ceea ce privește voucherele de vacanță, Managerul OMD Mamaia Nord a subliniat: „Începutul acestui sezon estival, nivelul de ocupare al minivacanței de Rusalii putea și mai bun dacă nu se limita emiterea voucherelor de vacanță. Raportat la nivelul anului trecut, ne așteptăm ca limitarea emiterii voucherelor de vacanță să impacteze chiar și cu 30% nivelul de prezență al turiștilor români, ceea ce este foarte mult. Voucherele de vacanță s-au dovedit deja a fi un intrument deosebit de util pentru economia României. Aproape jumătate din valoarea voucherelor se întoarce direct la buget, prin taxele și contribuțiile operatorilor din turism și din servicii conexe, dar și indirect, deoarece sumele acordate prin intermediul voucherelor de vacanță vor antrena și alte cheltuieli din partea beneficiarilor, bani care vor rămâne în țară și vor ajuta la dezvoltarea turismului. În plus, vocuherele de vacanță scot din zona la gri/ negru mii de unități de cazare cazare”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă