24.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaGermania mai dă Ucrainei un nou ajutor de 400 de milioane de...

Germania mai dă Ucrainei un nou ajutor de 400 de milioane de euro

Germania va furniza Ucrainei un nou pachet de ajutor în valoare de 400 de milioane de euro, dar încă nu a decis cu privire la livrarea de rachete Taurus cu rază lungă de acţiune, cerute cu insistenţă de Kiev, a anunţat luni ministrul Apărării, Boris Pistorius, relatează AFP, preluat de cotidianul.ro.

Aceasta nouă tranşă de ajutor include în special diferite tipuri de muniţii de care „Ucraina are cea mai mare nevoie”, a declarat ministrul Boris Pistorius pentru ziarul Bild, în ajunul unei reuniuni a aliaţilor Ucrainei în Germania.

Ajutorul mai include îmbrăcăminte, precum și generatoare pentru electricitate și căldură, dar nu a luat încă o decizie dacă va trimite sau nu rachete germane Taurus.

„Guvernul nu a decis încă dacă va trimite rachete de croazieră Taurus”, a spus ministrul.

Ucraina speră să obțină din partea partenerilor occidentali cât mai multe arme cu rază lungă pentru a avaria infrastructura rusească aflată la sute de kilometri în spatele frontului.

Germania a pregătit un nou pachet de echipamente militare pentru Ucraina în valoare de 2,7 miliarde de euro

Germania va oferi un nou pachet de ajutor militar de 2,7 miliarde de euro (2,97 miliarde de dolari) Ucrainei, inclusiv 30 de tancuri Leopard, a declarat șeful de cabinet al președintelui ucrainean.

Într-o postare pe aplicația Telegram, Andriy Yermak a declarat că Berlinul va furniza, de asemenea, patru sisteme de apărare antiaeriană Iris-T, 20 de transportoare blindate Marder, 200 de drone de recunoaștere, 100 de vehicule blindate și o cantitate mare de muniții, notează CNBC.

Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Berlinul vrea să arate prin ultimul pachet de arme “că Ucraina se poate baza pe Germania”.

“Germania va oferi tot ajutorul pe care îl poate oferi, atât timp cât va fi nevoie”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Piața imobiliară, în cădere! Față de anul trecut, numărul autorizațiilor de construcție a scăzut cu 23,9%

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale eliberate în România a scăzut, în primele opt luni, cu 23,9% faţă de perioada similară a anului...

Fetită cu mâna ruptă, tratata cu unguent pentru durere! Caz revoltător la un spital din Alba Iulia

În urma analizelor, medicii din Alba au constatat că fata ar avea doar o contuzie. Pentru că durerea a persistat, părinții au dus-o...

29 septembrie – Ziua Risipei alimentare. Câte tone de mâncare aurncă românii la gunoi anual

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) este marcată la 29 septembrie. Tema din acest an este: "Reducerea pierderilor şi a risipei...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies