18.9 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaGermania a pregătit un nou pachet de echipamente militare pentru Ucraina în...

Germania a pregătit un nou pachet de echipamente militare pentru Ucraina în valoare de 2,7 miliarde de euro

Germania va oferi un nou pachet de ajutor militar de 2,7 miliarde de euro (2,97 miliarde de dolari) Ucrainei, inclusiv 30 de tancuri Leopard, a declarat șeful de cabinet al președintelui ucrainean.

Într-o postare pe aplicația Telegram, Andriy Yermak a declarat că Berlinul va furniza, de asemenea, patru sisteme de apărare antiaeriană Iris-T, 20 de transportoare blindate Marder, 200 de drone de recunoaștere, 100 de vehicule blindate și o cantitate mare de muniții, notează CNBC.

Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Berlinul vrea să arate prin ultimul pachet de arme “că Ucraina se poate baza pe Germania”.

“Germania va oferi tot ajutorul pe care îl poate oferi, atât timp cât va fi nevoie”, a spus el.

Deși vizita lui Zelenski de duminică nu a fost încă confirmată oficial, aceasta ar fi un semn că relațiile dintre Ucraina și Germania s-au îmbunătățit considerabil după o perioadă dificilă.

Kievul s-a îndoit de dependența Germaniei din cauza energiei rusești, dar și de sprijinul acordat gazoductelor Nord Stream care ocolesc Ucraina, apărate de cancelarul de atunci Angela Merkel.

Succesorul ei, Olaf Scholz, a fost de acord să elimine treptat importurile de energie rusească după invazie, dar inițial a ezitat să furnizeze Ucrainei arme letale, temându-se că Germania ar putea fi atrasă în conflict.

Potrivit Der Spiegel, acest pachet va fi anunțat în paralel cu decernarea Premiului Charlemagne președintelui ucrainean Volodimir Zelenski duminică la Aachen, ca un simbol al solidarității Berlinului cu Kievul.

De altfel, cotidianul berlinez Tagesspiegel a scris că Zelenski va fi primit de Scholz cu onoruri militare înainte de a zbura spre Aachen, în vestul Germaniei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Au intrat banii! România a primit 2,7 miliarde de euro din PNRR. Pe ce se vor cheltui sumele

"Spuneam la 1 septembrie că până la sfârşitul acestei luni ar trebui să ajungă în ţară banii aferenţi cererii de plată II din...

Pericol uriaș! Comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale române, bruiate de Rusia

„Această confruntare o resimțim foarte bine în special în Flancul Estic al NATO și mai ales în regiunea de unde provin, Marea Neagră....

Doliu pe scena muzicală internațională

Dom Famularo, unul dintre cei mai mari toboșari ai lumii, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani.Dom Famularo a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies