10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialGenerația Z, o generație cu probleme de anxietate

Generația Z, o generație cu probleme de anxietate

În ultima vreme, există o tendință interesantă în ceea ce privește rezoluțiile de Anul Nou, în special în rândul tinerilor. Este cu siguranță una pe care trebuie să o urmărești, deoarece nu numai că este inspirațională, dar modul în care aleg să o abordeze ar putea afecta generațiile viitoare.

2023 este aici

Este timpul să scoatem la iveală rezoluțiile. Poate vrei să citești mai multe cărți în acest an, să adopți un animal de companie, să înveți să pictezi sau să nu mai consumi cafea. Posibilitățile sunt cu adevărat nelimitate, dar toate au în minte același scop: îmbunătățirea noastră și a viitorului nostru, notează higherpserspctive.

Un domeniu pe care oamenii adoră să încerce să îl abordeze la începutul noului an este sănătatea. Cine îi poate învinovăți? Este în detrimentul vieții noastre și este întotdeauna important să lucrăm la ea.

Sălile de sport raportează un aflux de noi membri în ianuarie, prietenii te informează că renunță la zahăr, iar oamenii se pregătesc pentru a începe antrenamentul pentru un maraton. Fie că este vorba de regimurile noastre alimentare sau fizice, oamenii gravitează în jurul obiectivelor cu rezultate pe care le pot vedea fizic și cu ușurință.

Ce spun sondajele

Forbes Health a realizat un sondaj în rândul a 1005 adulți din SUA pentru a vedea care sunt rezoluțiile lor de Anul Nou și a observat câteva tendințe interesante.

Sondajul a arătat că 45% dintre respondenți au declarat că îmbunătățirea sănătății mintale se numără printre principalele lor rezoluții de Anul Nou. În ceea ce privește sănătatea, preocupările legate de sănătatea mintală au depășit cu mult sănătatea fizică, doar 39% dintre aceștia își doresc îmbunătățirea condiției fizice, 37% doresc să slăbească și 33% doresc o dietă îmbunătățită.

Cifrele se schimbă și mai drastic în favoarea sănătății mintale atunci când ne uităm la respondenții cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, cei mai mulți dintre ei fiind considerați ca făcând parte din Generația Z.

Aproximativ 50% din respondeții Gen Z și-a propus ca rezoluție de Anul Nou îmbunătățirea sănătății mintale. Cei cu vârste cuprinse între 26 și 41 de ani nu au fost prea departe, cu 49%. În comparație cu 33% din grupul 18-25 de ani și doar 30% din grupul 26-41 de ani care au avut ca obiectiv principal îmbunătățirea dietei.

Rezultatele acestui studiu nu sunt o surpriză totală, mai ales dacă ținem cont de faptul că anxietatea și depresia sunt în creștere la tineri.

Organizația Mondială a Sănătății a raportat în martie 2022 că prevalența globală a anxietății și depresiei a crescut cu 25% în primul an al pandemiei COVID-19, tinerii fiind cei mai expuși riscului.

O analiză realizată în 2021 de JAMA Pediatrics sugerează că unul din patru tineri la nivel global se confruntă cu simptome ridicate de depresie, iar unul din cinci se confruntă cu simptome de anxietate.

în octombrie 2021, Academia Americană de Pediatrie, Academia Americană de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului și Asociația Spitalelor pentru Copii au declarat stare de urgență națională în domeniul sănătății mintale a copiilor și adolescenților.

Apoi, în octombrie 2022, organizația a trimis o scrisoare administrației Biden, solicitându-i să emită o stare de urgență națională în ceea ce privește sănătatea mintală a copiilor, astfel încât să poată fi alocate mai multe resurse și fonduri pentru serviciile de sănătate mintală.

Tehnologia a ajutat

Potrivit Dr. Romanoff, tehnologia a ajutat la creșterea gradului de conștientizare a unor astfel de probleme. 

“Acest lucru se datorează probabil combinației dintre expunerea amplificată, învățarea despre experiența altora prin diverse mijloace (de exemplu, platforme de socializare, videoclipuri, bloguri, articole), proliferarea industriei sănătății mintale și reducerea stigmatului [care] a creat mai multe resurse pentru a discuta experiențele și a primi îngrijire,” a spus Dr. Romanoff.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă