27.7 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiGardurile din supermarketurile aflate în Sibiu au fost îndepărtate

Gardurile din supermarketurile aflate în Sibiu au fost îndepărtate

Gardurile din supermarketurile din Sibiu, puse pentru a delimita zonele în care este necesar certificatul verde, au fost îndepărtate. Acestea se aflau în patru centre comerciale din Sibiu și comuna Șelimbăr.

Gardurile au fost îndepărtate după ce pompierii au atras atenţia că aceste separatoare metalice îngreunează evacuarea oamenilor, în caz de incendiu, potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Având în vedere numeroasele sesizări şi apariţia în spaţiul public a unor imagini referitoare la montarea unor separatoare (garduri) mobile în patru supermarketuri aflate în municipiul Sibiu şi localitatea Şelimbăr, vă informăm că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al judeţului Sibiu a dispus o acţiune de verificare a celor sesizate. Astfel, specialişti din Inspecţia de Prevenire au efectuat în cursul zilei de astăzi patru controale tematice în care a fost verificată exclusiv menţinerea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare la parametri la care au fost proiectate şi realizate în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 163 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, vă informăm că pe perioada controalelor, neregulile privind reducerea dimensiunilor/blocarea căilor de evacuare au fost înlăturate cu celeritate. Nu au fost aplicate sancţiuni”, se arată în comunicatul ISU Sibiu, citat de Agerpres.

În spaţiul unde funcţionează centrul comercial Kaufland în comuna Şelimbăr, accesul până astăzi se făcea cu certificat verde pentru cei care cumpărau de la ceilalţi operatori economici, printre care şi o farmacie, iar cei care doreau să intre doar în supermarket nu aveau nevoie să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. În mijlocul galeriei comerciale, cei de la Kaufland amplasaseră un gard metalic, acoperit cu folie de plastic, care separa hipermarketul de restul afacerilor din acest spaţiu.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Accident șocant de autobuz în Peru

Cel puțin 17 persoane, printre care trei copii, au fost rănite după ce un autobuz s-a răsturnat joi (23 iunie) pe o autostradă din...

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă