19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalFurtuna din partidul conservator se adâncește pentru premierul britanic, Boris Johnson

Furtuna din partidul conservator se adâncește pentru premierul britanic, Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a confruntat vineri cu o presiune crescândă, după ce conservatorii săi și-au pierdut avantajul în sondaj față de Laburişti. Presa britanică a dezvăluit că purtătorul său de cuvânt a participat la o adunare festivă în Downing Street, în timpul unui blocaj anul trecut, a relatat Emer McCarthy pentru Reuters.

Necazurile premierului britanic Boris Johnson s-au adâncit vineri (10 decembrie), după ce un sondaj de opinie a constatat că popularitatea sa a scăzut la cel mai mic nivel de când a preluat conducerea țării.

Boris Johnson anunță noi restricții doar pentru Anglia

Johnson s-a confruntat cu un val de critici de când a apărut un videoclip în care personalul său râdea și glumea despre o petrecere din Downing Street din 2020 – în timp ce restul țării a suportat măsuri stricte de izolare de Crăciun.

Downing Street a negat că a avut loc o petrecere.

Johnson a declarat miercuri Parlamentului că a fost asigurat că regulile COVID nu au fost încălcate și că nu a existat nicio petrecere.

Cu toate acestea, ITV și BBC au scris apoi că cel mai înalt consilier de comunicare al lui Johnson, Jack Doyle, a ținut un discurs și a înmânat premii la presupusa petrecere din 18 decembrie anul trecut.

Doyle nu a comentat.

Partidele de opoziție l-au acuzat pe Johnson că a mințit și că nu este apt pentru funcția sa, iar unii i-au cerut să demisioneze.

Dar s-ar putea să se confrunte și cu provocări în cadrul propriului său partid cu privire la afacere.

În același timp, restricțiile recent impuse de Johnson pentru COVID înfurie și aripa libertariană a conservatorilor săi.

Zeci de parlamentari conservatori plănuiesc să se opună noilor reguli într-un vot în Parlament.

Citește-ne și pe Google News.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă