37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalFrații Tate sub lupă: acuzați că au ascuns 21 de milioane de...

Frații Tate sub lupă: acuzați că au ascuns 21 de milioane de lire de autoritățile fiscale

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de neplata impozitelor pentru 21 de milioane de lire din afaceri online

Influencerii Andrew și Tristan Tate sunt în mijlocul unui nou scandal, de data aceasta cu Fiscul. Ei sunt acuzați că nu au plătit nici un impozit către stat pe încasări de 21 de milioane de lire sterline, aproximativ 26 de milioane de dolari, sumă obținută din afacerile lor online, relatează PA Media, citată de Agerpres.
La Tribunalul Westminster, poliţia Comitatelor Devon şi Cornwall a iniţiat o acţiune civilă pentru evaziune fiscală, pe numele celor doi. În document apare și o a 3-a persoană, trecută doar cu iniţiala J.

Potrivit plângerii, între anii 2014 și 2022, cei trei nu au plătit nicio taxă, în nici o ţară, pe venituri de 21 de milioane de lire, obţinute din afaceri online, mai exact, vânzări de produse şi activităţi pe OnlyFans.

Un reprezentant al poliției britanice a declarat că Andrew Tate are o postare în care afirmă că „refuză să plătească taxe. Abordarea influencerului a fost de a ignora, ignora, ignora, pentru că, într-un final, datoriile dispar„, a mai argumentat reprezentantul poliţiei.

Fraţii Tate au deschis „un număr uriaş de conturi bancare” în Regatul Unit, dintre care şapte au fost blocate, se mai arată în acțiunea civilă. Conturile au fost folosite „ca mecanism de plimbare a veniturilor din afaceri. „Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani „, susţine poliţia.

Fraţii Tate sunt acuzaţi de eludarea plăţii taxelor şi spălare de bani în Marea Britanie, dar şi în România. Aceştia ar fi alimentat cu milioane de lire un cont pe numele J şi au deschis un al doilea cont pe numele acesta.

Poliţia a invocat, de asemenea, o plată de 805.000 de lire în contul de Revolut al numelui J, sumă din care 495.000 de lire au ajuns la Andrew Tate şi 75.000 de lire într-un alt cont pe numele lui J. Banii au fost transferaţi în criptomonede.

Controversatul influencer Andrew Tate și fratele său, Tristan, sunt liberi să părăsească România, dar nu și UE, a decis o instanță din București. Decizia de a permite libera circulație în UE nu este definitivă și poate fi contestată.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă