21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialFOTO + VIDEO. Angajații Radio România și-au strigat nemulțumirile în stradă: „Aici...

FOTO + VIDEO. Angajații Radio România și-au strigat nemulțumirile în stradă: „Aici Bucureşti, glasul sărăciei!”

Sindicatul Salariaților din Radio România, cel mai mare din instituție, afiliat CulturMedia și Cartel Alfa se solidarizează cu protestele angajaților din Societatea Română de Radiodifuziune și semnalează Guvernului, Parlamentului și publicului larg situația disperată în care a ajuns personalul de execuție.

Angajații Radio România din București și studiourile de la Constanța, Târgu Mureș, lași, Timișoara, Craiova, Reșița, Cluj au protestat astăzi, de la ora 10.00, în fața sediilor, față de lipsa perspectivelor profesionale și veniturile salariale mici pe care le au angajații încadrații în funcții de execuție.

În pauza de masă prevăzută de lege, angajații au afișat mesaje ca:

REALIZATORI, NU SALAHORI!

VREM SALARII DECENTE!

JURNALIȘTI PE BURTA GOALĂ!

AICI BUCUREȘTI, GLASUL SĂRĂCIEI!

UK Romanialibera.ro 2023 slogan - Image
Image with a promotional slogan
A powerful and impactful slogan in bold typography.
Image of cityscape in Romania
A picturesque landscape of Romania during winter

Angajații SRR arată că, în condițiile în care statutul legal al instituției este neclar, în sensul în care nu se cunoaște dacă este asimilată instituțiilor publice bugetare sau celor autonome, care se autofinanțează, din 2017, toate prevederile care au privit bugetarii li s-au aplicat doar în privința restricțiilor. În acest fel, nivelul salarial, rămas mult în urma ratei inflației, i-a adus în situația de a nu-și mai putea întreține familiile.

Aceștia susțin că interpretările ordonanței „trenuleț” îi pot prejudicia în continuare, în condițiile în care, din nou, majorările salariale ale bugetarilor nu li se aplică.

„Pentru Radio România urmează un an încărcat editorial, având în vedere cele patru rânduri de campanii electorale și alegeri, pe care SRR trebuie să le acopere mediatic, conform legii de organizare și funcționare. Pe fundalul unui val de pensionări și în condițiile unei lipse acute de personal de specialitate, îndeplinirea misiunii publice devine un obiectiv greu de atins”, se arată într-un comunicat de presă.

Angajații Radio România trag un semnal de alarmă Guvernului și Parlamentului, pentru o alocare bugetară care să permită noi angajări și salarizarea decentă.

Protestul nu a avut niciun ecou în rândul conducerii, care ignoră de ani solicitările salariaților. În afara unui reprezentant al salariaților în Consiliul de Administrație, care a venit să discute cu angajații, nimeni nu a reacționat. Salariații din SRR anunță că protestele vor continua.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă