1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeȘtirile zileiFacebook a fost obligat să facă concesii financiare în Australia

Facebook a fost obligat să facă concesii financiare în Australia

 Acordul a fost încheiat la doar câteva săptămâni după ce Australia a adoptat o controversată lege, prima de acest fel pe plan mondial, care obligă platformele tehnologice să plătească pentru știri.

News Corp nu a dezvăluit valoarea contractului, cu o durată de trei ani, din Australia. Luna trecută, compania a încheiat un acord global cu Google.

News Corp Australia controlează aproximativ 70% din tirajul ziarelor din Australia. Deține, de asemenea, rețeaua de televiziune Sky News Australia.

Lupta a fost foarte dură între News Corp și marile companii online ca Google, Facebook

News Corp are deja un acord cu Facebook pentru entitățile sale media din SUA, care implică plata pentru articolele incluse în Facebook News – un produs care nu este disponibil în Australia.

Acordul australian este mult mai larg – acoperă tot conținutul News Corp Australia distribuit pe Facebook.

News Corp a condus o campanie de lobby în Australia – cu sprijinul rivalilor – pentru a-i determina pe politicieni să facă firmele tehnologice să plătească pentru știri.

Atât Google, cât și Facebook s-au împotrivit. Facebook a blocat luna trecută accesul la conținutul de știri australiene pe site.

Boicotul a durat aproximativ o săptămână, după care guvernul australian a făcut concesii și a adoptat legea, pe 25 februarie.

 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă