32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEXCLUSIV Se confirmă din nou dezvăluirile România Liberă care a scris că...

EXCLUSIV Se confirmă din nou dezvăluirile România Liberă care a scris că pentru că nu a dat soluția cerută în cazul Adamescu judecătorul de la Tribunalul București trebuie compromis. Denunțătorul HIDEG a fost ”ghidonat” de chinezul proxenet al spionului Gabriel Predoiu

În materialul de astăzi, ne vom concentra pe legătura dintre dosarul Hideg, care reprezintă un atac vădit asupra independenței justiției, și grupul mafiot la care au aderat un procuror din DNA, Cozmin Gușă și Gabriel Predoiu. Ne-am propus să probăm implicarea acestora prin prezentarea legăturilor și intereselor fiecăruia asupra grupului fondat de Dan Adamescu și administrat în prezent de fiul acestuia, Alexander.

 • Alexander Adamescu: Nu va avea niciodată parte de o judecată corectă în cazul în care acesta va fi extrădat.
 • Rapoarte de intelligence: Au arătat cum generali în funcție ai serviciilor secrete din România au atentat la viața și integritatea lui Dan Adamescu.
 • Generalii Bizadea și Ciocârlan: Apar în rapoartele de intelligence consultate de România Liberă.
 • Carmen Adamescu și Gabriel Predoiu: Umbra lui Carmen Adamescu, fostul ofițer SRI Gabriel Predoiu, este unul dintre personajele implicate în dosarul orchestrat de Realitatea Plus, pus la cale de grupul mafiot.

Beneficiari:

 • Procurorul Adrian George Matei de la DNA: Are de câștigat din atacul asupra judecătorului Cătălin Bunea, cel care l-a achitat practic pe Alexander Adamescu.
 • Cozmin Gușă: Patronul Radio Gold FM și Realitatea TV, a beneficiat de clemența DNA prin clasarea dosarului de furt al televiziunii Realitatea TV.
 • Maricel Păcuraru: A clonat site-ului România Liberă.
 • Carmen Adamescu și familia Drăgoi: Lucrează cu oameni din serviciul secret de informații și cu oameni dați afară din serviciul român de informații, inclusiv Gabriel Predoiu.

Implicarea lui Gabriel Predoiu în Atacul asupra Judecătorului Bunea

Ieri, la DNA, denunțătorul Cătălin Hideg a recunoscut că a fost „luat cu forța” de către presupusul său prieten Wang Yang și dus la generalul Coldea pentru a-l angaja pe acesta în dosarul său de corupție. Wang Yang era partenerul de sechestru în dosarul de proxenetism al partenerului lui Carmen Adamescu și fost SRI – Gabriel Predoiu. Reamintim opiniei publice următoarele despre aceste personaje:

Wang Yang:

 • Alias: Alexandru Ioan.
 • Implicare: Wang Yang este un cetățean chinez implicat într-un caz de proxenetism și trafic de minore cunoscut sub numele de „Dosarul Shanghai”. A fost considerat de SRI un „pericol pentru siguranța națională” și i s-a retras cetățenia română în 2013, dar a revenit în România în 2014 cu drept de ședere pe cinci ani.
 • Activități: A avut un rol crucial în rețeaua de trafic de persoane și a fost protejat de oficiali români. A obținut contracte avantajoase, inclusiv exclusivitatea pentru producția de concentrat de cupru a României prin firma Cupru Min în 2018.

Gabriel Predoiu:

 • Relații: Fratele fostului șef SIE, Silviu Predoiu.
 • Scandal: A fost implicat într-un scandal de proxenetism legat de cetățeanul chinez Wang Yang. A lucrat pentru Carmen Adamescu, fiind considerat creierul războiului purtat de aceasta împotriva lui Dan Adamescu și fiului său.
 • Activități Anterioare: A fost dat afară din SRI după scandalul de proxenetism legat de cetățeanul chinez Wang Yang.

Despre cetățeanul Wang Yang și Gabriel Predoiu, jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat materiale ample, ultima actualizare o puteți găsi aici. Iată ce se arată în ultimul material prezentat de hotnews.ro:

Fete din familii nevoiașe erau aduse la București, închise în apartamente cu gratii și silite să întrețină relații sexuale cu bărbați influenți. Printre beneficiarii exploatării fetelor se numărau ofițeri români care protejau rețeaua de chinezi, special concepută ca să facă bani din traficarea oamenilor din China în Uniunea Europeană. Justiția română a investigat rețeaua, dar nici Wang Yan și nici protectorii români indicați de fete în fața procurorilor DIICOT n-au ajuns în instanță.

Rețeaua a fost protejată de ofițeri români!

”Zeci de ofițeri de poliție, comisari de gardă financiară, magistrați și ofițeri SRI au protejat rețeaua, conform mărturiilor descoperite de jurnaliștii de investigație în dosarul penal. Chiar procurorii DIICOT au constatat că ”au sprijinit grupul de criminalitate organizată”. Aici îi puteți vedea pe cei 10 ofițeri și inspectori, recunoscuți de fete, de pe planșele foto, chiar în fața procurorilor.”

”Printre cei recunoscuți de victimele feminine era și ofițerul SRI Gabriel Predoiu, fratele șefului executiv al SIE, Silviu Predoiu.

Un alt nume important care a apărut în înregistrările cazului e cel al chinezul Wang Yan, pe numele său românesc Alexandru Ioan. Wang Yan figura drept „Senatorul” în discuțiile înregistrate de procurori. Rolul lui, potrivit stenogramelor consultate de ziariști în arhiva tribunalului, era crucial în rețeaua chineză din România.”

Cătălin Hideg și Wang Yang

Cătălin Hideg:

Cătălin Hideg condamnat penal
 • Rol: Om de afaceri și denunțător în dosarul Coldea-Dumbravă.
 • Implicare cu Wang Yang: Hideg a declarat că Wang Yang l-a forțat să ia legătura cu generalul Florian Coldea pentru a-l ajuta în dosarul său de corupție. Wang Yang i-a cerut lui Hideg două milioane de euro, iar după ce și-a îndeplinit misiunea de compromitere, a dispărut, lăsând impresia că a fost nemulțumit de neplata sumei cerute.

Wang Yang:

 • Implicare cu Cătălin Hideg: Wang Yang l-a abordat pe Hideg cu promisiunea de a-i rezolva problemele legale prin intermediul generalului Florian Coldea. A cerut o sumă mare de bani pentru a facilita acest ajutor, iar după ce Hideg nu a putut plăti suma cerută, Yang a dispărut.
 • Rol în Dosar: A jucat un rol de intermediar în dosarul Coldea-Dumbravă, fiind cel care a facilitat legătura dintre Hideg și Coldea. România Liberă anunță în exclusivitate că de fapt Yang a fost momeala care le-a întins o cursă lui Coldea și Dumbravă. Targetul lui Yang a fost ca judecătorul Bunea să fie compromis. Așteptările grupului mafiot format din Predoiu, Carmen Adamescu, Drăgoi, Gușă & Păcuraru erau ca avocatul Trăilă să-l fi reprezentat pe Alexander Adamescu în dosarul de corupție și de aici să se fi fabricat un dosar de „mită” la judecător. RL a arătat deja că judecătorul Bunea era deja compromis de jurnalistul DNA – Ionuț Mureșan. Vom reveni pe acest subiect. Cert este că avocații lui Alexander Adamescu în dosarul penal sunt alții decât cei vizați de grupul mafiot.

După ce și-a îndeplinit misiunea, Yang a dispărut. Mai exact, i-ar fi cerut lui Hideg două milioane de euro și ar fi dispărut supărat că Hideg nu i-a dat.

Realitatea TV. Legăturile dintre Ellaal Goldberg, Cozmin Gușă, Filip Stavrositu și Dacian Vinereanu și Procurorul Adrian George Matei

Din documentele intrate în posesia RL, se poate observa de ce această televiziune a orchestrat o campanie de denigrare a lui Alexander Adamescu, susținută de Anca Alexandrescu, Cozmin Gușă și culminând cu emisiunea 100% moderată de Laurențiu Botin. În această emisiune, folosind chiar și un politician al PSD, avocat de profesie – Lavrin Ioan Covaci, au afirmat că „în cazul Adamescu traficul de influență a fost clar dovedit.”

Cozmin Gușă și un american, Mark Robertson, au înșelat publicul și presa din România în 2018 și au încercat să înșele ziarul România Liberă în luna mai a aceluiași an, după cum se poate vedea chiar din emailul publicat: Comunicat de presă Ref: Investiții americane în mass media din România.

Screenshot

Spunem „înșelat” pentru că exact asta au făcut. Societatea Goldberg S.A. nu a avut niciodată fonduri de milioane de euro și a lăsat 20 de angajați, precum și ANAF cu datorii și salarii neplătite, conform Buletinului Procedurilor de Insolvență Nr. 15698/04.10.2023.

Sorina Matei a publicat un amplu material despre țeapa așa-zisă ”americană” pusă la cale de Cozmin Gușă. Investigația poate fi citită pe blogul jurnalistei Sorina Matei. România Liberă a extras informațiile esențiale despre doi indivizi: Filip Stavrositu și Dacian Vinereanu.

”ASSET ELLAAL SRL ajunge să facă parte şi dintr-o societate de asigurări cu sediul tot în Târgu Mureş: Intraro Insurance Services SRL. Administrator al firmei este iniţial ELLAAL GOLDBERG SA( vechea ELLAAL CORPORATION SA) şi ulterior Filip Stavrositu din Bucureşti, împuterniciţi ai firmei fiind aceeaşi Janie Alina Papp şi Leonard Benyovszky din Mureş. Filip Stavrositu devine asociat iar Intraro Insurance Services SRL devine ulterior societate cu acţiuni, în care ASSET ELLAAL SRL deţine 99,99% şi 100 de acţiuni iar Filip George Stavrositu 0,01%, având o singură acţiune. Împuterniciţi ai firmei din iulie 2017 sunt Filip Stavrositu, Andrada Cristea- din Târgu Mureş şi Leonard Benyovszky din Mureş. Intraro Insurance Services SRL este şi ea prezentată ca partener pe siteul firmei ELLAAL GOLDBERG SA, www.ellaal.com/parteneri/.”

Mai departe, din dezvăluirea Sorinei Matei și confirmată de RL aflăm următoarele:

”ELLAAL CORPORATION SA, care este aceeaşi firmă din Târgu Mureş de care vorbeşte Mark John Robertson, preşedintele Potomac Global Advisors LLC (foto dreaptaşi Cozmin Guşă, ajunge să fie condusă de Radu Sabău, cetăţean din Târgu Mureş, care ajunge administrator, şi de Camelia Codrenuţ, Maria Adina Munteanu şi Ferencz Attila Palosi.

În ianuarie 2017, ELLAAL CORPORATION SA, funcţionând încă sub această denumire, îl numeşte în Consiliul de Supraveghere pe Dacian Ioan Vinereanu din Bucureşti şi prelungeşte mandatul din Consiliu pentru Csaba Bartos, cetăţean german născut în Mureş şi pentru Janie Alina Papp, alt cetăţean german domiciliat în Frankfurt, Germania, şi rezidentă în Târgu Mureş până în Ianuarie 2019.”

Filip Stavrositu și Dacian Vinereanu:

CEO Watford Insurance care operează în România prin Intaro Insurance Services. Aceasta este la rândul ei deținută de o companie înregistrată în același an în Irlanda.
 • Martori Denunțători: În dosarul Astra Asigurări, Filip Stavrositu și Dacian Vinereanu sunt martorii denunțători ai procurorului DNA Adrian George Matei.
 • Angajare: După ce au rămas pe drumuri, Gușă le-a oferit locuri de muncă, recompensându-i pentru colaborarea lor cu DNA.
Dacian Vinereanu fost vice -președinte Astra Asigurări.

Din poziția de vice Astra Asigurări acesta s-a ”combinat” cu secretara lui Dan Adamescu, Ioana Maria Popescu, o modestă studentă la Politehnică care a avut o ascensiune demnă de invidiat. Doamna Popescu a ajuns din scaunul de secretară la Astra Asigurări direct Șef Serviciu la Autoritatea de Supraveghere Financiară, autoritatea care a omorât societatea Astra Asigurări. Din modesta studentă la politehnică aceasta s-a îmbogățit subit. Din declarațiile de avere ale doamnei Popescu aflăm că aceasta deține cel puțin 5 case, un Mercedes și bijuterii de 40.000 de euro.

Dumitru Niro și Cupru Min

Dreapta foto – Dumitru Niro

Cupru Min:

 • Activitate: Cupru Min este o companie românească de stat care deține 60% din rezervele de cupru ale țării și produce 100% din producția curentă de cupru, fiind singura mină de cupru funcțională în România.
 • Contracte cu Wang Yang: În 2018, Cupru Min a semnat un contract exclusiv cu firma Merlion Resources Holding Limited, reprezentată de Wang Yang. Contractul prevedea ca Merlion Resources să achiziționeze toată producția de concentrat de cupru a României pe o perioadă de doi ani.

Din relatările jurnalistei Sorina Matei aflăm: ”Casa de avocatură din România, Mararu& Mararu, unde Mark Robertson spune că este consultant strategic, susţine tot pe site că printre clienţii săi s-au numărat 10 firme din SUA, dar şi Roman Cooper Corp din Canada, care prin aceeaşi casă de avocatură a fost implicată în negocierile de privatizare ale Cupru Min.”

În Aprilie 2011, Mark J. Robertson a fost implicat în România şi în proiectul Agri- Energy. Mai precis, în “dezvoltarea unui proiect integrat cu carne de vită, în domeniul biocombustibililor şi energiei, împreună cu Niro Group, compania lui Nicolae Dumitru”, a dezvăluit zilele trecute siteul g4media.ro (Dublu click), prezentând şi imagini postate de Robertson pe contul său de Facebook, de la o ceremonie de semnare în care apar Robertson şi Dumitru (foto dreapta). Pentru siteul Hotnews (Dublu click), Cozmin Guşă a declarat pe 24 aprilie 2018, că totul “era parte dintr-un proiect mai mare, prin care, prin 2010, dacă nu mă înşel, a existat o dorinţă a capitalului american de a venit să investească direct în piaţă în România, în diverse domenii. Un grup mai mare de oameni de afaceri din SUA a venit în România, a avut întâlniri şi la Preşedinţie, şi la guvern, din dorinţa de a identifica oportunităţi prin care capitalul european să vină ca joint ventureÎn acea sumă de proiecte a fost şi cel legat de agricultură, biocarburanţi, unde unul dintre cei chemaţi, întâmplător priten cu mine a fost Nicu Dumitru.”

Dumitru „Niro”:

 • Identitate: Dumitru Nicolae, cunoscut sub numele de „Niro”, este un influent om de afaceri român, cunoscut pentru implicarea sa în diverse afaceri și legături cu lumea politică și serviciile secrete.
 • Legături: Niro are legături strânse cu Wang Yang prin intermediul afacerilor cu Cupru Min. De asemenea, este conectat cu Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, având interese comune în diverse afaceri.
 • Controverse: Niro a fost implicat în încercarea de a prelua brandul Grand Hotel Bucharest, încercare care a fost disputată în instanță.
Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații, cunoscută pentru dezvăluirea unor situații și acte de corupție din România. Printre cele mai notabile articole ale sale se numără cele despre legăturile dintre Speranța Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef al Serviciului de Informații Externe - Gabriel Predoiu. Eliza a dezvăluit rețeaua de corupție a fostei conduceri de la Unirea Shopping Center, dar și a clanului Stan (patronii Stanbox).
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă