6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeEconomieImobiliareAntreprenorul de construcții RCTI, deținut în parte de Impact, renunță la 14...

Antreprenorul de construcții RCTI, deținut în parte de Impact, renunță la 14 apartamente închiriate administrate de Star Residence Invest, fondată tot de Impact

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a încheiat, anul trecut, un acord cu RCTI Company pentru preluarea a 51% din acţiunile companiei din Braşov. RCTI a închirat și 14 apartamente dezvoltate de Impact, la care renunță acum.

Potrivit datelor Confidas.ro, pachetul majoritar era deţinut de Radu Mihail Ţoţia, în timp ce Emil Victor Tudor deţine restul de 49% din capitalul social. Valoarea tranzacţiei a fost de 14,4 milioane lei şi a inclus atât pretul de cumpărare al acţiunilor, cât si aportul la majorarea de capital social.

Ca efect al tranzacției, RCTI a închiriat 14 apartamente în Greenfield, deținut de Star Residence Invest, companie fondată de Impact, dar interesant e că acum RCTI renunță la apartamentele închiriate.

Star Residence Invest a anunțat la BVB că RCTI a notificat denunțarea unilaterală a contractului de închiriere pentru cele 14 apartamente si 26 de parcari din patromoniul subscrisei, acordând un termen de preaviz de 90 de zile. În perioada preavizului contractul de închiriere își produce efectele, iar Star Residence Invest „întreprinde demersuri în vederea valorificării patrimoniului imobiliar prin închiriere/vânzare.”

Impact Developer & Contractor are în derulare cu RCTI Company contracte de antrepriză generală de peste 50 milioane euro, pentru construcţia imobilelor din ansamblul Greenfield Băneasa, situat în nordul Capitalei.

Impact Developer & Contractor este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari români, cu o prezenţă pe piaţă de peste 30 ani pe piață. Societatea are un miliard de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,82% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici deţine 15,17% din acţiuni.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Ciolacu: România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira. "România are un grad de absorbţie a...

Reporter ciuciulete, în umbra celui mai frumos Brad din Europa

După ce site-ul “European Best Destinations,” afiliat Comisiei Europene, a declarat Bradul de Crăciun din Craiova "cel mai frumos din Europa," am plecat la...

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă